Примушування роботодавця до висновку безстрокового трудового договору

Вітаю!
Заздалегідь вибачте, що не даю свого телефону. З тексту ви зрозумієте чому.
Я працюю як цивільний персонал на державному режимному підприємстві з тимчасового договором. Кілька років тому мене взяли на постійну роботу. Через 2 роки мою посаду скоротили, в цей же час була створена нова посада і на неї взяли працівницю. яка була прийнята пізніше мене на роботу і через короткий час пішла в декретну відпустку. В результаті мене взяли на роботу на її посаду, з тимчасового трудовим договором. Весь цей час керівник обіцяє мені роботу на постійній посаді. Зовсім недавно з роботи звільнився співробітник і на вільне місце взяли нового співробітника, практично без досвіду роботи. Я, незважаючи на усні обіцянки керівника, залишаюся на тимчасовому договорі. Через півроку чоловік (декретниця) на місці якого я працюю виходить з декретної відпустки і я боюся залишитися без роботи. Підкажіть, будь ласка, як мені правильно поступити, щоб відстояти своє право на працевлаштування? Нарікань і зауважень до моєї роботи немає, але приймають на постійно чомусь нових людей, а я залишаюся в підвішеному стані.


Відповідь юриста:

Привіт, в даному випадку, з вами укладено строковий трудовий договір на час виконання обов'язків відсутнього працівника, за яким відповідно до трудового законодавства і іншими нормативними правовими актами, що містять норми трудового права, колективним договором, угодами, локальними нормативними актами, трудовим договором зберігається місце роботи.

Змусити роботодавця укласти з вами безстроковий договір неможливо. Строковий трудовий договір можна продовжити за згодою сторін. Вимагати продовження строкового договору працівник може тільки в тих випадках, коли це передбачено законом, наприклад, якщо дія строкового трудового договору закінчується в період вагітності жінки, роботодавець зобов'язаний за її письмовою заявою і при наданні медичної довідки, що підтверджує стан вагітності, продовжити термін дії трудового договору до закінчення вагітності (згідно зі ст. 261 Трудового кодексу РФ).

Строковий трудовий договір може бути трансформований в безстроковий. Наприклад, якщо вас не попередять про звільнення у встановлений термін, ви можете продовжувати працювати, причому вже на безстроковій основі. Тобто, якщо жодна зі сторін трудового договору не поставила вимогу про розірвання строкового трудового договору у зв'язку із закінченням терміну його дії, і при цьому працівник продовжує працювати, то умова про строковий характер трудового договору втрачає силу і трудовий договір вважається укладеним на невизначений строк (ч . 4 ст. 58 Трудового кодексу РФ).

 

Додаткові матеріали:

  • Які права має вагітна жінка працює за строковим трудовим договором?
  • Чи можна оскаржити в судовому порядку звільнення у зв'язку із закінченням ...
  • Чи можуть звільнити вагітну співробітницю, працюючу за строковим договором?
  • Які права має вагітна співробітниця працює за строковим трудовим договором?
  • Одержання допомоги по народженню дитини тимчасової співробітницею

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ