Які права має вагітна співробітниця працює за строковим трудовим договором?

Добрий день,
Підкажіть, я в даний момент працюю в б.фарм.компаніі, у мене труд.договор з кінцевою датою, я заміняю дівчину, яка в декреті, умови все ті ж, що були у неї, згідно ТК. Якщо я зберуся в декрет, мені будуть платити допомогу по догляду за дитиною (до 1.5 років? до 3 років?). Як тільки та дівчина вийде, мій контракт буде закритий незалежно від мого бажання?
Ще питання, якщо я влаштуюся (є пропозиція) на нове місце але не як співробітник, а через компанію з підбору персоналу (аутсорсинг), тобто офіційно буду оформлена там, але на всіх тих же умовах, що й інші співробітники нової компанії (компенсації, пільги ) буду я отримувати допомогу по догляду за дитиною і чи буде оплачуватися декретну відпустку?
Спасибі велике!

Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. Відповідно до ст. 261 Трудового кодексу РФ у разі закінчення строкового трудового договору в період вагітності жінки роботодавець зобов'язаний за її письмовою заявою і при поданні медичної довідки, що підтверджує стан вагітності, продовжити термін дії трудового договору до закінчення вагітності. Після отримання документального підтвердження закінчення вагітності робітниці роботодавець вправі протягом тижня з дня виявлення даного факту розірвати строковий трудовий договір з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про факт закінчення вагітності, про що зобов'язаний попередити жінку в письмовій формі не менше ніж за три календарні дні до звільнення (ст. ст. 79261 ТК РФ).

Вагітна має право на отримання допомоги по вагітності та пологах, а допомога по догляду за дитиною працівниця зможе отримати, тільки якщо оформить новий трудовий договір. В іншому випадку (при звільненні) вона може отримувати допомогу по догляду за дитиною згідно Федерального закону від 19.05.1995 N 81-ФЗ "Про державні допомоги громадянам, які мають дітей".

Розмір декретних виплат залежить від загального стажу працюючої жінки. Якщо загальний стаж роботи становить півроку і вище, то декретні розраховуються, виходячи з офіційної заробітної плати. Якщо стаж роботи менше півроку - розрахунок ведеться, виходячи з МРОТ.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можуть звільнити вагітну співробітницю, працюючу за строковим договором?
  • Після вагітності була знижена заробітна плата: як боротися з роботодавцем?
  • На які виплати може розраховувати співробітниця ліквідованого підприємства, ...
  • Які права має вагітна співробітниця при ліквідації підприємства?
  • Одержання допомоги по народженню дитини тимчасової співробітницею

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ