Заподіяння легкої або шкоди середньої тяжкості з необережності

Петров керуючи трансп. засобом, не побачивши знака забороняє поворот направо повернув туди і на тротуарі побачив лежачу людину. Зупинившись під знаком забороняє зупинку він підійшов до лежачого і виявив що він без свідомості. Вирішивши надати йому допомогу він відніс його в авто і перевищуючи швидкісний режим доставив до лікарні. в приймальному відділенні лікарі встановили що суб'єкт не в непритомності а в критичній стадії алког. опяненія, заявивши що ніякої загрози життю і здоров'я не було вже. Петров став кричати в приймальному відділенні, що через нього він порушив купу правил, намагаючись швидше доставити його в лікарню. Під час свого монологу Петров дозволив собі нецензурні висловлювання на адресу системи охорони здоров'я і уряду в цілому. Охорона приймального відділення намагалася втихомирити Петрова, в результаті чого охоронець схопив Петрова за руку, Петров різко смикнувся, охоронець не втримався впав і зламав собі паном, а Петров не удержавшіс налетів на лежачого на каталці п'яного потерпілого, зачепивши каталку яка перекинулася, внаслідок чого у п'яного потерпілого зламалася ключиця. Яке або які адмін. покарання призначать Петрова? чи є тут стан афекту?

Відповідь юриста:

Добрий день. Якщо порушення Петровим правил дорожнього руху було зареєстровано, то його чекає адміністративне покарання у вигляді штрафу або позбавлення водійських прав, що може бути пом'якшено необхідністю доставки людини, що знаходиться в несвідомому стані в лікарню.

Для судження про стан афекту необхідно розуміти, що розрізняють фізіологічний і патологічний види афекту. Причому тільки патологічний звільняє особу від відповідальності за протиправні діяння.

Громадянину Петрову може бути поставлено ненавмисне заподіяння шкоди здоров'ю, після встановлення тяжкості такої шкоди. Заподіяння легкої та середньої шкоди через необережність не тягне за собою кримінального покарання.

 

Додаткові матеріали:

  • Притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння дорожньо-транспортн ...
  • Як отримати відшкодування у зв'язку з втратою годувальника на внучку?
  • Як покарати 14-річного за побиття дитини і стягнути заподіяну шкоду?
  • На яке відшкодування може претендувати потерпілий в ДТП?
  • Заподіяння шкоди здоров'ю пішохода водієм транспортного засобу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ