Як отримати відшкодування у зв'язку з втратою годувальника на внучку?

Вв результаті наїзду автомобіля загинула моя дочка . Ще одна дівчина від отриманих травм померла в лікарні. Третьою дівчині заподіяні тілесні ушкодження середньої тяжесті.В порушенні кримінальної справи відмовлено, у зв'язку з тим, що винний водій, не порушив Правил (їхав зі с Коростів 60 км з його слов.Погібшая і постраждалі стояли на узбіччі. У моєї дочки залишилася дочка рік і 3 мес.На яке відшкодування матеріально і моральної шкоди я можу расчітивать.Могу Чи я розраховувати на відшкодування витрат у зв'язку з втратою годувальника

Борис

Відповідь юриста:

Привіт Борис. Згідно ст. 1080 ЦК РФ, у разі смерті потерпілого (годувальника) право на відшкодування шкоди мають:
непрацездатні особи, що перебували на утриманні померлого або мали до дня його смерті право на одержання від нього утримання " .
Також згідно з п. 33 ППВС від 26.01.2010 N 1 "Про застосування судами цивільного законодавства, що регулює відносини за зобов'язаннями внаслідок заподіяння шкоди життю або здоров'ю громадянина", передбачено, що "Досягнення загальновстановленого пенсійного віку (пункт 1 статті 7 Федерального закону від 17 грудня 2001 р. N 173-ФЗ "Про трудові пенсії в Російській Федерації") є безумовною підставою для визнання такої особи непрацездатним незалежно від фактичного стану його працездатності ", таким чином ви також маєте право називатися утриманцем (крім внучки), якщо досягли пенсійного віку.

Якщо страхова організація відмовить у виплаті на тій підставі, що не встановлено утримання або право на отримання змісту, то спір слід вирішувати в позовному порядку. Наші юристи допоможуть вам вирішити це питання в найкоротші терміни.

 

Додаткові матеріали:

  • Як отримати відшкодування у зв'язку з втратою годувальника та відшкодуванн ...
  • Спадкування кредитного автомобіля і зобов'язання спадкоємця
  • Позовна заява потерпілого в ДТП пішохода
  • Встановлення факту перебування особи на утриманні
  • Відшкодування шкоди здоров'ю

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ