Як покарати 14-річного за побиття дитини і стягнути заподіяну шкоду?

Здравстуйте.Моего малолітнього сина 13 років побив у школі 14 річний учень тієї ж школи.В слідстві чого моя дитина отримала черепно-мозкову травму і подальше погіршення здоров'я, пов'язане з наслідками удару ногою по голові. пролежавши у лікарні і пройшовши курс обстеження невропатолог відсторонив дитини до кінця навчального року від занять в школі, перевів на домашнє навчання і леченіе.вопрос до вам-як покарати за скоєне нападника і стягнути з батьків суму за збиток і на повне одужання моєї дитини

Олександр

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Александр. Для початку вам необхідно написати заяву в поліцію про побиття, після перевірки, в залежності від характеру отриманих ушкоджень, співробітники правоохоронних органів порушать кримінальну справу. Згідно зі ст. 20 КК РФ відповідальність за вчинення навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю (стаття 111), умисне заподіяння середньої тяжкості шкоди здоров'ю (стаття 112), хуліганство при обтяжуючих обставинах (частина друга статті 213) настає з 14-річного віку.
Також вам необхідно направити в суд позовну заяву про стягнення матеріальної та моральної шкоди. До матеріальної шкоди необхідно віднести витрати на лікування, ліки, процедури і т.д., пошкоджена одяг, кошти, необхідні для навчання дитини на домашньому навчанні. Моральна шкода відшкодовується в залежності від ступеня морального страждання дитини, яка в цьому випадку висока: необхідність вчитися вдома, переляк від заподіяння тілесних ушкоджень, приниження і т.д.
Для того щоб розібратися в ситуації, що склалася ви можете записатися на консультацію до нашого юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може позивач стягнути 1000000 рублів в якості моральної шкоди?
  • Як покарати вихователя з дитячого саду, що принижує дитину?
  • Позовна заява потерпілого в ДТП пішохода
  • Відшкодування матеріального збитку
  • Відшкодування моральної шкоди

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ