На яке відшкодування може претендувати потерпілий в ДТП?

добрий вечір, суть моєї проблеми така 8 місяців тому потрапив в аварію в результаті чого отримав травму ноги (відкритий перелом з частковим відривом стопи) перелом складний була проведена операція зараз потрібна друга операція все це відповідно платні послуги все це час 8 місяців являюсь непрацездатним пересуваюся на милицях що буде далі не відомо лікарі вагаються дати якій або прогноз на майбутнє винуватиці аварії винесли адміністративне покарання у вигляді штрафу 2000 руб. хоча все починалося як кримінальна відповідальність є свідки аварії хотілося б отримати консультацію чи можу я отримати з винуватиці відшкодування матеріального збитку, збиток по втраті здоров'я та працездатності, з чого взагалі починати, які потрібні документи, як можна скористатися вашими послугами. буду вам дуже вдячний за надання консультації

денис

Відповідь юриста:

Привіт Денис. . Спочатку дізнавач повинен визначити ступінь тяжкості нанесених вам повержденій, після цього прийме рішення про порушення або про відмову в порушенні кримінальної справи проти винного у скоєнні ДТП. Коли шкоду заподіяно здоров'ю людини, то потерпілий вправі претендувати на такі види компенсацій:
- Відшкодування втраченого заробітку (доходу).
- Відшкодування витрат на лікування та інших додаткових витрат.

Крім довідки з ГИБДД про ДТП потерпілий повинен представити в страхову компанію винуватця або суд документи, що підтверджують:
- Розмір втраченого заробітку, зокрема середнього місячного заробітку (доходу), стипендії, пенсії, допомоги; довідки, отримані на роботі або у відповідній організації
- Ступінь втрати професійної або загальної працездатності (укладення медустанови і медичної експертизи)
- Витрати на лікування і додаткові витрати (виписка з історії хвороби, документи про оплату медичних послуг, ліків, харчування).

Ви можете звернеться з претензією до винної особи через суд або в його страхову компанію, з вимогою відшкодування моральної шкоди та шкоди здоров'ю. Краще звернеться до юриста, для правильної побудови справи, щоб уникнути помилок і наші фахівці готові прийти до вас на допомогу.

 

Додаткові матеріали:

  • Як діяти потерпілому від наїзду автомобіля пішоходу?
  • Які документи необхідно надати до суду для відшкодування шкоди здоров'ю?
  • Ка стягнути матеріальну та моральну шкоду, заподіяну в ДТП?
  • Відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП
  • Заподіяння шкоди здоров'ю пішохода водієм транспортного засобу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ