Притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

17 квітня 2012 року під час здійснення мною повороту на ліво в зазна колесо моєї машини вдарився мотоцикліст без мотоцикла, мотоцикл відлетів в правий кювет на 71 метр. Маневр повороту мною був практично закінчений, коли я відчув удар в заднє ліве колесо. Подумав що потрапив в яму і зрушив машину назад, тоді тільки побачив на лівому узбіччю людини. Поліція і медики приїхали, відвезли мотоцикліста в лікарню, поліцейські бачили де лежав потерпілий поїхали, приїхали інші, і з наших слів і зі слів друзів і родичів мотоцикліста намалювали схему події. У мене вилучили права і видали тимчасову будівлю. у потерпілого компресійні переломи шийного та грудного відділів хребта. Офіційних викликів до слідчого не було. Слідчий кілька разів дзвонив і ставив вопроси.Спустя три місяці я сам заїхав до нього продовжити тимчасові права, слідчий сказав що відкрилися нові обставини справи, а саме камера магазину зафіксувала, що коли я здавав назад я наїхав на мотоцикліста, і що судмедексперт зміг розмежувати пошкодження мотоцикліста на до наїзду і після, ніякого наїзду я не скоював, на одязі мотоцикліста чорного кольору слідів наїзду не було, слідчий сказав що буде заведено кримінальну справу, і нам краще було б залагодити всі питання з родичами потерпілого. Питання: як вчинити в цій ситуації і чи правомірні дії слідчого?

Відповідь:
Відповідно до КК РФ встановлено відповідальність за порушення особою, яка керує автомобілем, трамваєм або іншим механічним транспортним засобом, правил дорожнього руху або експлуатації транспортних засобів, що призвело з необережності заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю людини. Якщо при здійсненні маневру Вами були дотримані вимоги правил дорожнього руху, отже притягнення до кримінальної відповідальності буде незаконним.
Отже необхідно оскаржити постанову про притягнення до адміністративної відповідальності. Постанова по справі про адміністративне правопорушення винесену посадовою особою може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності у вищестоящий орган, вищестоящому посадової особи або в районний суд за місцем розгляду справи. Скарга може бути подана безпосередньо до суду, вищестоящий орган, вищестоящому посадової особи, уповноваженим її розглядати.
Наші юристи можуть допомогти Вам у складанні процесуальних документів.

 

Додаткові матеріали:

  • Оскарження постанови про притягнення до адміністративної відповідальності
  • Оскарження постанови.
  • Відшкодування шкоди і притягнення до кримінальної відповідальності винну в ...
  • Скарга на адміністративне постанову
  • Оскарження постанови про адміністративне правопорушення

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ