Відмова роботодавця видати трудову книжку після звільнення

Вітаю!
я пішла у відпустку з подальшим звільненням в кінці серпня. і поїхала в Тихвін на довгий час. забрати трудову я не могламеня просто не було. Зараз я прошу повернути мені її а вони кажуть про якісь борги !!!!!
Я поясню, я працювала продавцем консультантом, мене повністю расчитали і я поїхала. сьогодні подзвонила туди, мені бухгалтер сказала що вони мені переплатили ЗП, і що я повинна ці гроші повернути! я не розумію, з якого дива! ??? це не моя помилка, а помилка бухгалтера а через годину моїх слідчих робіт)) версія докорінно змінилася, тепер вони кажуть що я повинна їм грошей, нібито за те, що я взяла якийсь товар і не оплатила його! Товар я не брала! і чиста як білий аркуш паперу. і Ген директор мені в різкій формі відповів, поки не віддаси ГРОШІ, НІЯКОЇ ТРУДОВОЇ ТИ НЕ УВИДИШЬ!
Причому ніякої інформації вони мені не дають що конкретно я взяла і що я не оплатила і вобще про яку суму йдеться!
Стала б я так глибоко розбиратися в цьому питанні якби я що то дійсно брала!
Що робити??? Чому таке свавілля ?? Я виховую доньку, одна, мені нема звідки зараз взяти грошей що б визволити свою трудову. Я їм сказала що буду розбиратися з цим питанням в іншому порядку, звернуся до юриста, на що вони сказали що я їм погрожую! Але я не загрожувала, я все го лише хочу розібратися, чи законно вони надходять чи ні!
я планую зробити так, поїхати в офіс із заявою, що прошу віддати мені трудову книжку, з їх підписом, і нижче причину відмови, а потім куди ???
я вичитала що потрібно сходити Федеральний центр зайнятості із заявою і вони привернуть роботодавця повернути трудову
допоможіть будь ласка! Дякую!

Відповідь юриста:

Здрастуйте, ви маєте право звернутися за дозволом спірної ситуації в суд. Підставою для цього послужить обов'язок роботодавця при припиненні трудового договору видати працівникові в день звільнення (останній день роботи) трудову книжку, і за письмовою заявою працівника копії документів, пов'язаних з роботою. Роботодавець також зобов'язаний відшкодувати працівникові неотриманий їм заробіток у всіх випадках незаконного позбавлення його можливості трудитися. Такий обов'язок, в тому числі, настає, якщо заробіток не був отриманий в результаті затримки роботодавцем видачі трудової книжки.

 

Додаткові матеріали:

  • Захист трудових прав в суді, прокуратурі та правоохоронних органах
  • Звільнення стажиста
  • Що робити, якщо роботодавець не видав трудову книжку під час звільнення?
  • Як відновитися на роботі і отримати компенсацію за простій?
  • Несвоєчасна видача роботодавцем трудової книжки працівника

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ