Звільнення стажиста

Здравствуйте.Я влаштувалася працювати в компанію.1 місяць я повинна бути стажером.когда я оформлялася в відділі кадрів мені сказали що заведуть трудову книжку (так як у мене її немає-я ніде ще не працювала) я запитала-ви віддасте мені на руки договір про те що я тут працюю? вони сказали да конечно, після того як його підпише генеральний діректор.так ось я не бачила як вони мені заводили трудову кніжку.я зайшла пізніше сказала їм про договір -вони сказали потом.так від 2 дня вони його не видавали мне.Я тим часом я вже працювала! і виконувала всю роботу! а в один день я спізнювалася на роботу (подзвонила начальнику і попередила що спізнюся на годину-вона сказала добре пріезжай.я приїхала як і обіцяла через час.на охорони мене не пропустили бо сказали що мій пропуск заблокірован.я зателефонувала начальниці і сказала що мене не пропускають-вона сказала-що я у них більше работаю.что я запізнилася-а так нельзя.я сказала що відпрацюю час (цей годину або штраф) вона не хотіла зі мною більше говоріть.не спускалася вніз.трудовую книгу мені ніхто не віддавав (може бути її і не заводили-це обман) а коли я зателефонувала ще раз-вона почала мені погрожувати тим що заблокує мій номер якщо я ще раз подзвоню. так ось хотілося б дізнатися це хіба нормально-звільняти стажиста за запізнення в одну годину? і говорити що договір віддамо і трудову заведемо-а насправді нічого вони не віддавали і не заводілі.еще це компанія дуже боїться податкової і нікого не пропускають в свій офіс і ніколи не пов'язують клієнта з руководством.Помогіте ласка розібратися в цій ситуації і все таки відновити справедливість!

Відповідь: У разі відсутності належним чином оформленого трудового договору з вини роботодавця трудові відносини вважаються виникли з того дня, коли працівник приступив до роботи. У зв'язку з цим з моменту фактичного допущення до роботи і у роботодавця, і у працівника виникають права і обов'язки сторін трудового договору в повному обсязі.
Не дивлячись на відсутність письмового договору в результаті у працівника з'являються всі основні права, передбачені Трудовим кодексом: на оплату праці, на відпустку, на допомогу в разі непрацездатності та інші. У той же час на працівника поширюються і відповідні обов'язки, а також дисциплінарна відповідальність.
У зв'язку з чим, Ви можете звернутися до суду за відновленням своїх порушених права, з вимогами про зобов'язання повернути трудову книжку, заборгованої заробітної плати та інших виплат, а також відшкодуванням моральної шкоди. Розмір відшкодування за завдану моральну шкоду, Ви повинні оцінити самостійно і він може становити будь-яку суму.
Якщо у Вас ще залишилися питання, Ви можете зв'язатися з нами по телефону.

 

Додаткові матеріали:

  • Відмова роботодавця видати трудову книжку після звільнення
  • Якщо не укладено трудовий договір
  • Продовжив працювати після звільнення
  • Як інваліду захистити свої трудові права при звільненні
  • Порядок захисту трудових прав незаконно звільненого працівника

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ