Як відновитися на роботі і отримати компенсацію за простій?

Мене змусили звільнитися з роботи за власним бажанням, висували вимоги у створенні документів заднім числом під відомості про оплате.Есть копія службової записки та моя доповідна про порушення в кадровому діловодстві, я працювала кадровиком, заднім числом підписувати документи відмовилася, на ранок прибрали сейф, книжки трудові викинули на стіл, а я їх приймала за актом у попереднього працівника! І так майже щодня, про усні образи і говорити нечего.В день звільнення всім працівникам видавали дитячі подарунки до Нового Року і просто як працівникам, мені нічого не дали, розрахунку теж поки нет.Как кадровик знаю що маю право на поновлення на роботі з оплатою часу як простою, підкажіть ка все це зробити грамотно якщо я працювала у відокремленому підрозділі в Москві, а головний офіс в Липецькій області село Тербуни, до статі на цій фірмі вже йде прокурорська перевірка. Заранее спасибо!

Ольга

Відповідь Юрист:

Здравствуйте, Ольга. Для початку вам необхідно скласти позовну заяву про незаконне звільнення та поновлення на роботі. Ви можете направити позов за місцем знаходження цього підрозділу, в якому працювали. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за вирішенням спору про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Згідно статті 234 Трудового кодексу РФ:

Роботодавець зобов'язаний відшкодувати працівнику не отриманий їм заробіток у всіх випадках незаконного позбавлення його можливості трудитися. Такий обов'язок, зокрема, наступає, якщо заробіток не отриманий у результаті:

- Незаконного відсторонення працівника від роботи, його звільнення або переведення на іншу роботу;
- Відмови роботодавця від виконання або несвоєчасного виконання рішення органу з розгляду трудових спорів або державного правового інспектора праці про відновлення працівника на колишній роботі;
- Затримки роботодавцем видачі працівнику трудової книжки, внесення в трудову книжку неправильної або не відповідає законодавству формулювання причини звільнення працівника.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо роботодавець вирішив звільнити працівника проти його бажання ...
  • Що робити якщо роботодавець звільнив заднім числом вказавши неправдиві прич ...
  • Несвоєчасна видача роботодавцем трудової книжки працівника
  • Поновлення на роботі
  • Стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ