Виплати від держави. покладені студенту ВНЗ, що залишився без батьківського піклування

Допоможіть пожалуста юридично не грамотній людині.
Я сирота, (мати померла коли мені було 9 років, а батько позбавлений батьківських прав) мені 20 років, вчуся на очному відділенні московського ВНЗ і отримую грошову допомогу в розмірі 6000 рублів Щомісячна + раз на пів року видають допомогу на харчування та одяг в розмірі 6000 рублів. Крім цього отримую пенсію по матері теж близько 6000 руб.
P.S Був би дуже вдячний що б відповідь була в письмовій формі аргументований правовими статтями і були надані пояснення на доступній мові, оскільки можуть виникнути питання розуміння правових норм і статей.
Зарание вдячний, з повагою до Вас!
Родіон Угрюмов.
1.Сколько я повинен отримувати щомісячну допомогу у ВНЗ, якщо на скільки мені відомо прожитковий мінімум в Москві становить близько 9000 рублів?
2.Якщо я влаштуюся на роботу по ТК РФ залишаться всі ці виплати в силі, якщо немає то як можна зберегти їх при влаштуванні на роботу?
3. За досягненні якого віку виплати прекратяться?
4.Работал неофіційно (влаштовувався не по ТК РФ і не за трудовим договором) зарплату за відпрацьований час ніяк не дадуть (все годують завтракмі) чи можу я як то вплинути на компанію-роботодавця що б отримати зароблені гроші? Якщо можу то як і що потрібно робити?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Федеральним законом від 22081996 N 125-ФЗ (в ред. Від 02082009) "Про вищу і післявузівську професійну освіту" встановлено, що студенти федеральних державних вищих навчальних закладів, які навчаються за очною формою навчання та отримують освіту за рахунок коштів федерального бюджету, забезпечуються стипендіями у розмірі 1100 рублів в порядку і на умовах, які визначаються спеціально уповноваженим центральним Урядом Російської Федерації федеральним органом виконавчої влади. Студентам-інвалідам I і II груп, сиротам, а також дітям, які залишилися без піклування батьків, - розмір стипендії збільшується на п'ятдесят відсотків.

Також, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 27062001 N 487 (в ред. Від 23082007) "Про затвердження Типового положення про стипендіальне забезпечення та інших формах матеріальної підтримки учнів федеральних державних освітніх установ початкової професійної освіти, студентів федеральних державних освітніх установ вищої і середньої професійної освіти, аспірантів і докторантів ", студентам з числа дітей-сиріт та дітей, які навчаються за очною формою навчання та які залишилися без піклування батьків, виплачується щорічна допомога в розмірі 3-місячної стипендії на придбання навчальної літератури і письмового приладдя.

Урядом РФ встановлено порядок надання соціальної стипендії та інших заходів матеріальної підтримки учнів і студентів та обумовлений коло осіб, яким надається ця підтримка. Ваше ставлення до категорії «діти-сироти та діти, які залишилися без піклування батьків» і в силу цього маєте право на отримання даних виплат. Таким чином при працевлаштуванні ви не втратите покладені виплати.

За Вами зберігається право на повне державне забезпечення і додаткові гарантії щодо соціальної підтримки при отриманні професійної освіти до закінчення навчання (відповідно до ФЗ № 159 «Про додаткові гарантії щодо соціальної підтримки дітей-сиріт, які залишилися без піклування батьків» від 21121996).

Фактичне допущення до роботи розглядається законодавцем як початок трудових відносин між сторонами (ч. 2 ст. 67 ТК РФ). Якщо роботодавець ухиляється від письмового оформлення трудового договору, ви маєте право звернутися до суду, де вам необхідно довести наявність фактичних трудових відносин між вами і роботодавцем за допомогою показань свідків і письмових документів, що підтверджують виконання трудових функцій. Якщо суд визнає роботодавця винним, йому загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за ст. 527 Кодексу про адміністративні правопорушення. Наші фахівці допоможуть вам скласти будь-який процесуальний документ і захистити ваші права, як на претензійної стадії, так і в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Надання довідки для отримання соціальної стипендії
  • Адміністративна відповідальність у вигляді штрафу для роботодавця
  • Роботодавець не виплачує заробітну плату неофіційним працівнику: що робити?
  • Які пільги мають діти сироти після повноліття?
  • Що робити якщо роботодавець ухиляється від офіційного оформлення працівника ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ