Які пільги мають діти сироти після повноліття?

здравствуйте!
я є сіротой.мне 22 года. чула що я маю права стати на біржу праці та отримувати підвищену допомогу тк являюсь сіротой.но мені сказали тк я працювала ми вам нічого надати не можемо якщо тільки встанете як безробіття і будите отримувати 700р.меня це НЕ устраівает.моя подруга отримала і житло і деньгі.но у неї був опекун.а у мене не було опікуна і бабуся з дитинства виховувала і ніхто їй не підказав що вона повинна була оформити опекунство.а стала я сиротою повної в 17 лет.сейчас вчуся в інституті на заочній форме.уже випускна группа.гос.екзамен здала вже залишилося захистити диплом.

оксана

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Оксана. Пільги для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, встановлені у Федеральному законі від 21 грудня 1996 р. N 159-ФЗ "Про додаткові гарантії щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків" (далі - Федеральний закон N 159-ФЗ), а також Законом міста Москви «Про додаткові гарантії щодо соціальної підтримки дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, в місті Москві».

Діти-сироти та діти, які залишилися без піклування батьків, а також діти, що перебувають під опікою (піклуванням), що не мають закріпленого житлового приміщення забезпечуються органами виконавчої влади за місцем проживання поза чергою житловою площею не нижче встановлених соціальних норм. Соціальна норма - норма надання - 18 м. на людину. З урахуванням конструктивних особливостей житлового приміщення допускається надання житлового приміщення розміром до 33 квадратних метрів загальної площі самотньо проживає людині і до 42 квадратних метрів загальної площі сім'ї, що складається з двох чоловік.

 

Додаткові матеріали:

  • Як боротися за права неповнолітніх сиріт при бездіяльності опікунської ради ...
  • Яка норма площі житлового приміщення на одну людину?
  • Чи можна поліпшити житлові умови при отриманні інвалідності другою дитиною?
  • Хто і коли повинен видавати житло сиротам по досягненні 18-річного віку?
  • Надання жилих приміщень окремим категоріям громадян

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ