Адміністративна відповідальність у вигляді штрафу для роботодавця

влаштовувався на роботу в кінці серпня, роботодавець не оформив мене офіційно відразу, точно не сформулював розмір зп (був згоден так як вважав що отримуватиму хоча б мінімальний розмір оплати праці), що не провів за трудовою і так далі.
змусив мене написати заднім числом 17 жовтня за жовтень місяць, за весь цей час виплатив 3 тисячі рублів змусивши написати розписку що я ці гроші отримую в рахунок авансу за жовтень (знову ж 17 жовтня). на сьогоднішній день крім цих грошей я не отримав нічого, ні компенсації проїзду за жовтень, ні оплати праці за серпень ні за вересень. роботодавець натякнув що я у нього оформлений з жовтня, а то що раніше - треба "чорну чекати". сьогодні з ним зв'язувався - він не знає коли мені виплатить гроші і не хоче навіть приблизно назвати терміни. таких як я вся наша маленька організація, у мене багато свідків, кому-то за місяць роботи взагалі дали 2 тисячі і звільнили, хоча в окладі в договорі стояла інша сума, чи можемо ми розраховувати на підтримку з боку держави, на отримання зароблених грошей і компенсації збитку за втрачений час і нерви?
як з'ясувалося, цей керівник і ця фірма регулярно порушували трудової і податковий кодекс, чи можна бути впевненим що вони понесуть відплата?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, фактичне допущення до роботи розглядається законодавцем як початок трудових відносин між сторонами (ч. 2 ст. 67 ТК РФ). Якщо роботодавець ухиляється від письмового оформлення трудового договору, ви маєте право звернутися до суду, де вам необхідно довести наявність фактичних трудових відносин між вами і роботодавцем за допомогою показань свідків і письмових документів, що підтверджують виконання трудових функцій (перерахованих вами доказів цілком вистачить). Якщо суд визнає роботодавця винним, йому загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за ст. 527 Кодексу про адміністративні правопорушення. Наші фахівці допоможуть вам скласти будь-який процесуальний документ і захистити ваші права, як на претензійної стадії, так і в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути заборгованість по заробітній платі, якщо працівник не оформлени ...
  • Роботодавець не виплачує заробітну плату неофіційним працівнику: що робити?
  • Що робити якщо роботодавець затримує виплату заробітної плати?
  • Що робити якщо роботодавець ухиляється від офіційного оформлення працівника ...
  • Звільнення за власним бажанням неофіційно працюючого співробітника

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ