Надання довідки для отримання соціальної стипендії

Здраствуйте. Я студентка 3 курсу, що претендує на соціальну з стипендію. Я з московської області, але живу в гуртожитку міста Москва. Додому не їжджу.
Скажіть будь ласка, якщо соц.защіти Лефортово видала довідку про невиконання прожиткового мінімуму мені за місцем мого фактичного проживання (у гуртожитку), то чи має право університет відмовити у виплаті даної стипендії, аргументуючи це тим що я зобов'язана надати їм довідку за місцем прописки про доходи всіх хто там теж прописаний? Справа в тому, що я вже отримувала один рік дану стипендії, і ніяких додаткових документів з мене не вимагали. І я вважаю це вірно, т.к.все довідки (про місце проживання в гуртожитку, довідки про моїх доходах, про те що я студентка) я надала соціальним працівникам.
Я ходила до юриста мого університету, він нічого виразного мені не сказав, лише повторював "просто принеси довідку з місця прописки". Але це дещо не реально, т.к.1-я додому не їжджу і 2-в нашому університеті 3 факультети та інші 2 деканату не вимагали з своїх студентів додаткового збору довідок, а в моєму деканаті чомусь вимагають.
Допоможіть будь ласка, розібратися і припинити це неподобство.

Відповідь юриста:

Привіт, Відповідно до пункту 25 Типового положення про стипендіальне забезпечення та інших формах матеріальної підтримки учнів федеральних державних освітніх установ початкової професійної освіти, студентів федеральних державних освітніх установ вищої і середньої професійної освіти, аспірантів і докторантів, затвердженого Постановою Уряду РФ від 27062001 № 487 право на отримання державної соціальної стипендії має студент, який представив в освітній заклад видається органом соціального захисту населення за місцем проживання довідку для отримання державної соціальної допомоги.

Таким чином, потрібно одержати зазначену довідку в органі соціального захисту за місцем проживання, тобто за місцем постійної, а не тимчасової реєстрації.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи мають право реєстраційні органи вимагати постановки громадянина на війсь ...
  • Чи законна вимога про постановку на військовий облік перед реєстрацією за м ...
  • Чи достатньо довідки з місця роботи для перерахунку комунальних послуг?
  • Чи можуть працівники соціальних служб вимагати довідку про спільне проживан ...
  • Що робити при відмові у виплаті допомоги на дитину через ненадання довідки ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ