Як має виглядати повідомлення про скорочення посади

Привіт, мені офіційно повідомили, що проект, в якому я працював закритий, і в зв'язку з цим скорочується посада «Категорійний менеджер». Спочатку мені запропонували підписати за власним бажанням за 1 оклад, я відмовився, потім за 2 окладу, я теж відмовився, в результаті мені вручили повідомлення про скорочення, текст його нижче, і сказали, що по відношенню до мене буде проводитися офіційне скорочення. А саме, після отримання цього повідомлення, я працюю два місяці, а потім мені виплачують 2 окладу на руки. Я на цьому повідомленні розписався, тим самим підтвердив, що з ним ознайомлений.

Текст повідомлення -

"Цим повідомляємо Вас, що проект ******. Ru припиняє свій розвиток в рамках ТОВ" ******** ", в зв'язку з чим, яку займає Вами позиція менеджер категорії на проекті підлягає скороченню з" 05 " грудня 2011р. "

Хочу з вами проконсультуватися по цій ситуації. Перше, що насторожило, на повідомленні не варто ніякої друку, є тільки підпис ген. директора, хіба це нормально? Друге, насторожило те, що мені не показали наказ про скорочення і в повідомленні він так само не згадується, так само не показали ніякого наказу про закриття, або заморожування проекту. Третє, мені дали лише ксерокопію повідомлення, а не його оригінал. Четверте, мені не запропонували ніякої іншої посади в інших проектах компанії, просто сказали, що не для всіх є місця.

Мені здається, що скорочення вони офіційно не проводять і дали мені це повідомлення, що б мене заспокоїти, а насправді зараз почнуть мене «вартувати» і намагатися звільнити за статтею, наприклад, за недотримання трудового розпорядку.

Хотів запитати у Вас, якщо вони офіційно не запустили процедуру скорочення, то по ідеї, через два місяці я можу вказати їм на це, і продовжувати і далі працювати в компанії? Якщо це так, то, напевно, після цього можна буде попросити у них виплату декількох окладів (4-5) за написання за власним бажанням пославшись ще на те, що вони мене спочатку обманювали про скорочення? Скажіть, чи можете Ви надати мені допомогу в отриманні такої виплати?

Відповідь юриста:

Привіт, на повідомленні про скорочення посади повинні стояти реквізити компанії, підпис генерального директора і ваш підпис про отримання. Таким чином ви дійсно отримали повідомлення. Скоротити можуть одну посаду на всьому підприємстві і це може бути саме ваша посада. Якщо надалі ви дізнаєтеся, що посада не скорочена - у вас з'являється право відновитися на робочому місці в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Незаконне звільнення працівника у зв'язку зі скороченням
  • правомірність звільнення в порядку переведення з однієї організації в іншу.
  • Як оскаржити порушення роботодавцем порядку скорочення штату?
  • Чи правий роботодавець виплачуючи вихідну допомогу за 2 тижні, а не за 2 мі ...
  • Чи правомірно попередження працівниках про майбутні зміни умов праці за 2 м ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ