Незаконне звільнення працівника у зв'язку зі скороченням

Вітаю! Пише Вам педагог-психолог школи Допоможіть мені, будь ласка,
вирішити ситуацію, пов'язану з отриманням мною 27 жовтня 2011 року повідомлення від адміністрації школи, де я працюю ось уже 10 років на посаді педагога-психолога, де отримала вищу кваліфікує-ционную категорію, визнання учнів, вчителів та їх батьків, де моя робота відзначена благодар ність і грамотами за сумлінну і чесну працю. Директор школи мене повідомила про виведення моєї ставки з штатного розкладу з 1 січня 2012 року в зв'язку з вступом школи в Пілотний проект. При цьому мені було запропоновано вакансія прибиральниці службових приміщень, або з вересня 2012 року посаду вихователя ГПД. За три дні до цього повідомлення я отримала перше повідомлення, в якому адміністрація школи повідомила про введення нової оплати моєї праці я 1 січня 2012 року згідно з Постановою права-льства Москви від 3 серпня 2010 року №666-ПП. Це повідомлення я підписала, а друге - відмовилася підписувати і написала заяву на ім'я директора про те, що прошу ознайомити мене зі змістом наказу про скорочення моєї ставки в школі і підставою для такого рішення. З тих пір я так і не отримала відповіді на мою заяву і наказу. Минуло вже більше місяця. Я маю інформацію про те, що директор не може знайти підстави для наказу про скорочення ставки. Сьогодні вона знову мені нагадала про те, що я повинна підписати повідомлення, але я знову попросила наказ з підставами. На що мені була дана відповідь:
"Я не маю коштів оплачувати твою роботу. Я тебе не скорочую, а виводжу з штатного розклад по пілотного проекту. Пропоную працювати в системі договору про найм." Я не погодилася з цим. Вважаю це рішення кричущим беззаконням, проявом стратегічної некомпетентності директора, а також злом для дітей, тому що вони дуже потребують моєї допомоги і я можу це довести. Батьки думаю, теж не зрадіють і будуть обурені. Вони відчувають проблеми в питаннях виховання дітей. Тільки в школі він можуть отримати безкоштовну кваліфіковану підтримку психолога. Допоможіть мені розібратися в цій ситуації.
Буду Вам дуже вдячна.
З повагою!
М Олена Федорівна.
Псіхолог.Педагог. Письменник.
Мистецтвознавець

Відповідь юриста:

Здрастуйте, трудове законодавство нашої держави не визначає цілі скорочень і їх підстав, що не зобов'язує роботодавця обгрунтування свого рішення про скорочення і т.д. З точки зору закону головне, щоб скорочення чисельності або штату працівників було здійснено при дотриманні гарантій, передбачених ст. 82179180 і 373 ТК РФ. Таким чином, скорочення буде правомірним при дотриманні наступних умов:

- Працівник був попереджений за 2 місяці до звільнення;

- Працівнику були запропоновані інші вакантні місця;

- Дотримано переважне право на залишення на роботі та ін. Умови.

 

Додаткові матеріали:

  • Як має виглядати повідомлення про скорочення посади
  • Звільнення співробітника в зв'язку зі скороченням штату підприємства
  • Як правильно звільнити працівника, який має на утриманні дитину - інваліда?
  • Чи можна звільнитися з роботи не чекаючи звільнення за скороченням?
  • Хто має право першочергового залишення на роботі при скороченні?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ