Відмова від придбання замовленого каміна за три дні до доставки

Чи повинен продавець повернути передоплату за товар, від якого покупець відмовився? Чи порушено в даному випадку права споживача?
Ситуація: передоплата була зроблена за електрокамін, що є в наявності в магазині. Доставка повинна була відбутися через тиждень. Однак з огляду на умовах, що змінилися фінансових обставин покупець був змушений відмовитися від дорогої покупки, про що продавець був повідомлений за три дні до терміну поставки, для чого покупець особисто з чеком приїхав в магазин і за порадою другого продавця подзвонив господині, яка, в свою чергу, дуже привітно попросила приїхати в магазин ще раз, щоб офіційно оформити відмову, що і було зроблено в зазначений нею час. На руках у покупця є товарний чек, на якому вказана вартість товару, а внизу зроблено приписку про суму передоплати. Розрахунок повинен бути зроблений за фактом доставки товару на місце в сумі за вирахуванням передоплати. Тепер продавець-господиня досить у грубій формі відмовляється повернути передоплату, посилаючись на понесені їй витрати на вартість доставки, а тепер уже за новою версією на теслярські роботи, пов'язані нібито з переробкою порталу під нову топку, про що при покупці і мови не було, а камін виявляється був куплений за фотографією.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, для відповіді на ваше запитання необхідно ознайомитися з договором купівлі-продажу. Якщо товар привозиться під замовлення, то продавець має право вимагати відшкодування транспортних витрат. Якщо укладено договір на виготовлення каміна, то даний товар наділений індивідуальними характеристиками і відмовитися від придбання можна лише сплативши продавцю витрати.

 

Додаткові матеріали:

  • Незгода покупця з результатами товарознавчої експертизи
  • Як отримати неустойку за прострочення доставки автомобіля?
  • Чи можна повернути несправний товар у магазин не чекаючи проведення експерт ...
  • Що робити якщо продавець доставив некомплектний товар?
  • Повернення побутової техніки в магазин

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ