Чи можна повернути несправний товар у магазин не чекаючи проведення експертизи?

Добрий день!
У минулий четвер (16.12.10), мій брат купив мп3плеерв мережі магазину «зв'язковий». Через день після покупки плеєр перестав працювати. У суботу (18.12.10), ми прийшли з ним в магазин, щоб обміняти товар на аналогічний або забрати гроші назад, на що продавець нам сказав, що він не може зробити цього, оскільки, товар необхідно відправити на експертизу, яка буде проводиться в протязі 20 днів. Питання чому нам відмовили в моментальному поверненні грошей або обміну, хіба покупець не вправі повернути товар протягом 14 днів без всяких експертиз.

Ольга

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ольга. У разі спору про причини виникнення недоліків товару продавець (виробник), уповноважена організація або уповноважений індивідуальний підприємець, імпортер зобов'язані провести експертизу товару за свій рахунок. Експертиза товару проводиться у строки, встановлені статтями 2021 і 22 цього Закону для задоволення відповідних вимог споживача. Споживач має право бути присутнім при проведенні експертизи товару і в разі незгоди з її результатами оскаржити висновок такої експертизи в судовому порядку

Якщо в результаті експертизи товару встановлено, що його недоліки виникли внаслідок обставин, за які не відповідає продавець (виробник), споживач зобов'язаний відшкодувати продавцю (виробнику), уповноваженої організації або уповноваженому індивідуальному підприємцю, імпортеру витрати на проведення експертизи, а також пов'язані з її проведенням витрати на зберігання і транспортування товару.

В даному випадку, продавець прав, але термін в який має бути проведена експертиза при вимозі покупця повернути гроші - 10 днів.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо продавець відмовився проводити експертизу товару?
  • В який термін магазин повинен виконати вимогу покупця про повернення грошей ...
  • Хто повинен доставляти телевізор для проведення експертизи при його поверне ...
  • Що робити якщо продавець відмовився прийняти товар на експертизу?
  • Повернення одягу в магазин

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ