Як отримати неустойку за прострочення доставки автомобіля?

Здрастуйте! 10.11.2010 уклала договір з компанією "Авілон " на придбання автомобіля (б /у), за умовами договору продавець зобов'язався передати товар протягом 2раб. днів з дати надходження ден.ср-в на розрахунковий рахунок, складових 100% вартості, згідно з термінами проплати я повинна була сплатити всю суму до 30.11 включно, я все оплатила, але машину досі не отримала, в пункті про відповідальність сторін прописано наступне : покупець у разі несвоєчасної передачі товару продавцем вправі вимагати від продавця сплати пені в розмірі 0.5% від суми проізиведенного покупцем попереднього платежу, неустойка підлягає нарахуванню з дня, коли за договором повинна була бути проведена передача товару. Коли я звернулася до менеджера компанії з претензією про невиконання умов договору, мені сказали йти в суд Питання: що мені необхідно зробити, щоб змусити компанію сплатити неустойку, якщо я звичайно маю на неї право?

Лариса

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Лариса. Ви звичайно маєте право на неустойку. Згідно ЗоЗПП, у разі порушення встановленого договором купівлі-продажу строку передачі попередньо оплаченого товару споживачеві продавець сплачує йому за кожний день прострочення неустойку (пені) у розмірі половини відсотка суми попередньої оплати товару.
Неустойка (пені) стягується з дня, коли за договором купівлі-продажу передача товару споживачеві повинна була бути здійснена, до дня передачі товару споживачеві або до дня задоволення вимоги споживача про повернення йому попередньо сплаченої ним суми.
Сума стягненої споживачем неустойки (пені) не може перевищувати суму попередньої оплати товару.
Вимоги споживача про повернення сплаченої за товар суми і про повне відшкодування збитків підлягають задоволенню продавцем протягом десяти днів з дня пред'явлення відповідної вимоги.
Якщо продавець не бажає задовольняти ваші вимоги - звертайтеся до суду, а наші фахівці нададуть вам всебічну підтримку в цьому питанні.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо після внесення передоплати за меблі продавець підняв ціну?
  • Що робити якщо продавець доставив некомплектний товар?
  • Термін обчислення неустойки за договором купівлі-продажу меблів
  • Термін обчислення неустойки за договором купівлі-продажу меблів
  • Вимога покупця про виплату неустойки згідно ЗоЗПП

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ