Проведення незалежної експертизи знаходиться на гарантії ноутбука

Добридень!
Був придбаний ноутбук компанії ДНС (саме їх Бренд). Політика компанії така що якщо ноутбук розбирався для, наприклад, прочищення пилу, то гарантія НЕ анулюється. Я його розбирав! І ось він у мене зламався, спочатку я дав його одному (він працює майстром в іншому сервісному центрі). Він подивився і сказав що згорів відео чіп від перегріву. Приріст я його в сервісний центр, мені пояснили, що якщо будуть виявлені сліди попадання рідини або механічний вплив на несправну деталь, то гарантія Анулюється. Минуло 2 тижні, і мені повідомляють що ноутбук був залитий. З чим я категорично не згоден, і друже мій це підтверджується, що залитий він не був. Приїжджаю до них, прошу мені показати докази, але тому що ноутбук ще не привезли до них в СЦ, то треба почекати! Я подумав, що все одно я не згоден з висновком, і відразу написав заяву про проведення незалежної експертизи. Його прийняли і тепер чекаю. Хотілося б що б ви як то прокоментували ситуацію, і дали подальші поради.


Відповідь юриста:

Здрастуйте, у разі наявності спору про нестачу товару продавець повинен за свій рахунок провести експертизу вироби. Якщо недолік товару виник в результаті ваших неправильних дій при експлуатації, продавець має право віднести витрати з виробництва товарознавчої експертизи на ваш рахунок. Однак дана експертиза не є незалежною (для її здійснення необхідно звернутися в незалежну компанію експертів).

Якщо продавець не погодиться з результатами незалежної експертизи - звертайтеся до суду. У разі задоволення позовних вимог, покупець має право вимагати стягнення понесених витрат на оплату послуг представника, відшкодування витрат на незалежну експертизу і моральної шкоди.

 

Додаткові матеріали:

  • Незгода покупця з результатами товарознавчої експертизи
  • Незадовільний висновок експерта про негарантійний поломки товару
  • Недолік товару виник внаслідок неправильних дій покупця
  • Спори з продавцем про проведене гарантійному ремонті ноутбука
  • Що робити якщо продавець відмовився прийняти товар на експертизу?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ