Недолік товару виник внаслідок неправильних дій покупця

Купив в магазині J матерінcкую плату і процесор, рекомендований менеджером. Процесор не підійшов до материнської плати, що вказує на непрофесіоналізм менеджера, а й материнська плата виявилася несправною. При спробі обміну неякісного товару в гарантійному відділі виявили на стандартному роз'ємі миші подряпину і відмовилися замінити материнську плату. Тут варто зауважити, що миша підключається до роз'єму USB, і стандартний роз'єм не використовувався зовсім.
Довелося тут же купити таку ж материнську плату і протестувати ЗА ГРОШІ на сумісність з процесором. Тут виявляється що процесор не той і я купую вже інший процесор.
Я спробував здати не підійшов процесор, але в гарантійному відділі на ньому обраружілі вм'ятини !!!! Комп'ютер кувалдою я, ясна річ, не збирав. І досвіду поводження з цією тонкою штукою особливого не мав, тому ставив його пластиковим пінцетом. А тут вм'ятини !!! Складається у мене враження, що мене намагаються обдурити. Як з цим боротися і кому скаржитися?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, у разі наявності спору про нестачу товару продавець повинен за свій рахунок провести експертизу вироби. Якщо недолік товару виник в результаті ваших неправильних дій при експлуатації, продавець має право віднести витрати з виробництва товарознавчої експертизи на ваш рахунок. Якщо ж продавець відмовляється проводити експертизу товару, або ви не згодні з результатами проведеної експертизи, то вам необхідно звертатися до суду.

 

Додаткові матеріали:

  • Відмова продавця розірвати договір купівлі-продажу і повернути кошти
  • Незгода покупця з результатами товарознавчої експертизи
  • Вимога про обмін мікрохвильовій печі неналежної якості
  • Проведення незалежної експертизи знаходиться на гарантії ноутбука
  • Що робити якщо продавець відмовився прийняти товар на експертизу?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ