Порушення законних трудових прав працівника роботодавцем

Шановний консультант!
Звертаюся до Вас з наступним питанням: На підприємстві де я працюю існує внутрішній распорядок.Рабочій день з 8:00 до 17:00 перерва на обід 1 годину цей час роботодавцем не оплачується так само ми повинні розрахувати час так що б за весь день за свій рахунок сходити в туалет або попити води, ці перерви включаються в неоплачувану годину, якщо ми в цей час не вкладаємося то стягується пояснювальна, одна пояснювальна це депрімація на 10% якщо три пояснювальних то звільнення увесь інший робочий день ми не маємо права залишати робочі місця, не маючи можливості вийти подихати, в приміщенні близько 300 співробітників всі працюють за комп'ютерами, дихати сосершенно нічим чому мозок відмовляється працювати, з'являється сонливість вже через 2 години роботи, кондиціонерів немає, провітрювати не дозволяють через те, що сидять поруч з вікном співробітники мерзнути, а піти на час провітрювання вони не можуть бо перерви обмежені дуже важкі умови, не раз писали заяву на ім'я начальства за 4 роки роботи ніяких ізмененій.Недавно запровадили нововведення, ми працюємо у відділі по роботі з клієнтами, робота по телефону і з компюетером, ввели в роботу новий інформаційний лист, за яким ми зобов'язані здійснювати вихідний дзвінок кожні тридцять секунд, цього часу не вистачає для того що б внести запис до реєстру, що б знайти клієнта в базі даних, у тих хто не встигатиме буде стягуватися пояснювальна і відповідно звільнення якщо вийде три пояснювальні, виходить так, що нам створили саме такі умови що б звільнити, не кажучи про те що вже самим хочеться піти бо нестерпно протягом дня безперервно розмовляти плюс робота з комп'ютером, програми теж часто зависають, звільнення за власним бажанням дозволити собі не можу, одна виховую двох дітей, довго домагалася підвищення, однак зараз виходить що навіть від моєї терпимості і старанності мало що залежить.
Дякую за увагу, подскажите пожалуйста, порушуються мої права і що я можу зробити.

Відповідь юриста:
Привіт, в даному випадку роботодавець грубо порушує ваші права. Максимальна тривалість робочого часу не може бути більше 40 годин на тиждень. Робота за межами нормальної тривалості робочого часу представляє собою або понаднормову роботу (якщо виникає з ініціативи роботодавця), або роботу на умовах ненормованого робочого дня, що має оплачуватися згідно закону. До того ж, введена система дисциплінарних покарань не відповідає закону.
Вам необхідно написати на адресу роботодавця претензію з вимогами про дотримання законних трудових прав. Якщо роботодавець відмовиться задовольнити ваші вимоги - звертайтеся з позовною заявою до суду. Наші фахівці допоможуть вам скласти будь-який процесуальний документ і захистити ваші права, як на претензійної стадії, так і в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Обов'язок роботодавця встановити скорочений робочий день для працівника
  • Вирішення питання з щоденними запізненнями на робочий час
  • Порушення трудових прав матері неповнолітньої дитини
  • Чи може працівник відновитися на робочому місці після звільнення?
  • Порушення роботодавцем трудового законодавства - ненормований робочий день.

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ