Обов'язок роботодавця встановити скорочений робочий день для працівника

Привіт, в коротко: перебувала на лікарняному по вагітності та пологах, по сімейним обставинам виходжу на роботу, начальник управління при особистій зустрічі сказала що застосує всі важелі управління щоб я не працювала, так на моє місце поки я була на лікарняному взяли сина заступника начальника управління . Я випадково підслухала розмову в колективі що мене "по вуха" завантажать роботою і зроблять так щоб я сама пішла, але нашій родині дуже потрібні кошти і до того ж це місце моє по праву. Я написала заяву про те що буду працювати по 1600 тобто мій робочий день буде скорочений на 1 годину, мій начальник відділу сказала що буду працювати скільки вона скаже. Але я годую грудьми дитину вранці, обід і ввечері (в перервах суміші-з дитиною моя мама, вона домогосподарка), для дитини створені всі умови. До того ж коли я вийшла на роботу попередній співробітник "завалив" навмисне (як мені здається) всю роботу, мені доведеться все приводити в порядок. Скажіть чи можу я письмово повідомити начальника управління (начальник відділу у курсі) що робота колишнім співробітником була сумлінно виконана, за що він отримував заробітну плату? І взагалі як мені бути в такій ситуації? Заздалегідь дякую!

Відповідь юриста:

Здрастуйте, згідно зі ст. 93 ТК РФ: за угодою між працівником і роботодавцем можуть встановлюватися як при прийомі на роботу, так і згодом неповний робочий день (зміна) або неповний робочий тиждень. Роботодавець ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ встановлювати неповний робочий день (зміну) або неповний робочий тиждень на прохання вагітної жінки, одного з батьків (опікуна, піклувальника), що має дитину віком до чотирнадцяти років (дитини-інваліда віком до вісімнадцяти років), а також особи, яка здійснює догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку, виданими в порядку, встановленому федеральними законами та іншими нормативними правовими актами Російської Федерації.

При роботі на умовах неповного робочого часу оплата праці працівника провадиться пропорційно відпрацьованому ним часу або залежно від виконаного їм обсягу робіт.
Робота на умовах неповного робочого часу не тягне для працівників будь-яких обмежень тривалості щорічної основної оплачуваної відпустки, обчислення трудового стажу та інших трудових прав.

 

Додаткові матеріали:

  • Вирішення питання з щоденними запізненнями на робочий час
  • Порушення трудових прав матері неповнолітньої дитини
  • Незаконне звільнення працівника отримав групу інвалідності
  • Порядок захисту трудових прав незаконно звільненого працівника
  • Незаконне звільнення працівника отримав групу інвалідності

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ