Порядок звільнення працівника, який перебуває на випробувальному терміні

Добрий день.
Моя дружина влаштувалася в компанію бухгалтером. Їй було призначено випробувальний термін 3 месяца.Зарплата на час випробувального терміну була встановлена в розмірі
20000 рублів. У трудовому договорі розмір оплати праці прописаний 11000 руб. Термін закінчується 10го листопада.
Тиждень тому, до закінчення випробувального терміну, їй запропонували подібну посаду в іншій компанії на більш цікавих умовах. Дружина звернулася до свого керівника, повідомивши про ситуації, що склалася. На що була отримана відповідь, що якщо вона йде зараз, то їй буде виплачена зарплата за жовтень у розмірі 4000 рублів. Якщо вона хоче отримати повну оплату, то повинна працювати до тих пір, поки їй не знайдуть заміну. При чому цей термін може бути значно більше двох тижнів. Тобто в іншій компанії її не стануть стільки чекати. Плюс до всього, з десятого числа вона перестає взагалі бути оформлена в нинішній компанії. Відповідно, після закінчення невизначеної кількості часу, пов'язаного з пошуком заміни, їй взагалі можуть не оплатити час проведений на роботі, починаючи з початку листопада. Підкажіть будь ласка, як краще вчинити в ситуації, що склалася?

Відповідь юриста:

Привіт з чого ви взяли, що з листопада місяця ваша дружина буде працювати безкоштовно? Випробувальний термін закінчується 10 листопада і якщо ваша дружина продовжує працювати, то вважається що з нею укладено безстроковий трудовий договір з окладом 11000 р.

Якщо працівник за час випробувального терміну вважає роботу для себе невідповідної, в таких випадках він має право розірвати трудовий договір за власним бажанням, попередивши про це роботодавця в письмовій формі за три дні . Ні про які 2 тижні не йдеться, так як це випробувальний термін.

Крім скорочення терміну попередження про звільнення, звільнення під час випробувального терміну нічим не відрізняється від звільнення постійного працівника. Роботодавець зобов'язаний здійснити розрахунок і видати трудову книжку в день звільнення. У разі порушення процедури - звертайтеся до суду для вирішення даного питання.

 

Додаткові матеріали:

  • Розірвання трудового договору з ініціативи працівника
  • Оплата періоду тимчасової непрацездатності працівника після звільнення
  • Відмова взаключеніе трудового договору при проходженні випробувального терм ...
  • Чи можна оскаржити неприйняття на роботу після закінчення випробувального т ...
  • Чи правомірно роботодавець скоротив випробувальний термін не повідомивши пр ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ