Оплата періоду тимчасової непрацездатності працівника після звільнення

Привіт, прошу дозволити сітуацію.После інституту, був прийнятий в Юридичну фірму з випробувальним терміном на посаду помічник юрисконсульта з з /пл 15 тис., Після випробувального обіцяли більше, але скільки, питання буде вирішуватися по закінченню терміну сказали. За 3 дні до закінчення терміну я задав ворос про увеличениии з /пл, з розрахунком про те якщо не буде вирішене питання позитивно, то я подаю заяву про звільнення за 3 дні і без відпрацювання, але директор залишив це питання на останній день випробувального терміну це було 22 листопада 2011 р Осмисливши цю ситуацію, я вирішив подати заяву на звільнення за власним бажанням у останній день випробувального терміну, директор ознайомилася і підписала про прийом 2-ий прим. заяви, але щоб мені не відпрацьовувати я взяв лікарняний з 22 листопада і попередив про це директора і гол. бухгалтера. На наступний дні 23 листопада мені подзвонили і сказали, що заяву моє підписано, можна забрати трудову книжку або ми її надішлемо, в трудовій книжці буде вказана стаття за згодою сторін. Я в даний час перебуваю ще на б /л. У мене таке питання: як могли мене звільнити, за іншою статтею, не попередивши мене, і тим більше я перебуваю ще на лікарняному листі.

Відповідь юриста:

Привіт, в даному випадку необхідно керуватися роз'ясненнями Федеральної служби з праці та зайнятості від 5 вересня 2006 р N 1551-6 про те, що дата передбачуваного звільнення може припадати також на період тимчасової непрацездатності і звільнення може бути вироблено в термін, зазначений в заяві працівника (тільки при звільненні за власним бажанням). Ви ж вказуєте, що направили заяву про звільнення - значить вас звільнили тим числом, яке зазначено в заяві.
Оплату ж періоду тимчасової непрацездатності необхідно провести відповідно до положень набрав чинності з 1 січня 2007 Федерального закону від 29122006 N 255-ФЗ "Про забезпечення допомога з тимчасової непрацездатності, по вагітності та пологах громадян, що підлягають обов'язковому соціальному страхуванню". Таким чином лікарняний лист буде оплачений на загальних підставах.

 

Додаткові матеріали:

  • Звільнення хворого на туберкульоз без оплати лікарняного
  • Розірвання трудового договору з ініціативи працівника
  • Порядок звільнення працівника, який перебуває на випробувальному терміні
  • Чи можна змінити запис у трудовій книжці у судовому порядку?
  • Вимоги роботодавця надати лікарняний лист через місяць

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ