Відмова взаключеніе трудового договору при проходженні випробувального терміну

Влаштувалася на роботу в "ТОВ " з 1 серпня 2011р.,
був підписаний трудовий договір в 2х примірниках.
Випробувальний термін 3 місяці.
За серпень з /п була виплачена в повному обсязі.
З 8 жовтня 2011 року в офіс перестали пускати співробітників, в зв'язку з тим, що роботодавцем була проплачена оренда.
На дзвінки роботодавець то відповідав, то не брав трубку. Спілкувався переважно есемесками. Просив не шукати іншу роботу і почекати, поки робота в офісі буде відновлена. Заробітна плата за відпрацьований вересень і частину жовтня також не виплачувалася.
У зв'язку з важким матеріальним становищем я була змушена влаштуватися на іншу роботу. Ніяких письмових заяв (про звільнення, про розірвання труд.договора, про пріостановлен.труд.деятельності) ні з мого боку, ні з боку роботодавця не було написано /підписано.
11 листопада роботодавець зустрівся зі мною і виплатив з /п тільки за вересень.
22 листопада ми знову зустрілися, я допомогла перевезти речі в новий офіс.
23 листопада мені пообіцяли виплатити решту задолжность, я вийшла на роботу, але грошей так і не отримала.
Тому з 24 листопада я припинила трудову діяльність у даній організації.
28 листопада роботодавець зв'язався зі мною і запитав: чи буду я працювати далі, я відповіла, що буду, якщо отримаю належні гроші. На що була відповідь, що гроші за те що я "сиділа вдома " мені не виплатять і я можу шукати іншу роботу, а трудові відносини роботодавець припинив зі мною в односторонньому порядку. Мені запропонували приїхати і залишити на охороні заяву за власним бажанням і ключ від офісу, а розрахунок я отримаю, коли роботодавцю буде "зручно ".
При цьому роботодавець не зробив ніякого запису в трудову книжку, обумовлюючи це тим, що я не пройшла випробувальний термін (хоча на момент з 1 серпня по 23 листопада пройшло більше 3-х місяців).
Як варто поводитися в ситуації, що склалася? Щоб якщо і не отримати грошей, то хоча б змусити роботодавця нести відповідальність за порушення.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, навіть при прийнятті на роботу з випробувальним терміном з вами повинні були укласти трудовий договір, до того ж так як випробувальний термін закінчився, а ви залишилися працювати в даній організації, то ви зважаєте пройшла випробувальний термін. Для початку вам необхідно написати претензію і спробувати врегулювати проблему мирно. Так як ви вже працюєте 3 місяці, то ви отримали фактичне допущення. Фактичне допущення до роботи розглядається законодавцем як початок трудових відносин між сторонами (ч. 2 ст. 67 ТК РФ). Якщо роботодавець ухиляється від письмового оформлення трудового договору, ви маєте право звернутися до суду, де вам необхідно довести наявність фактичних трудових відносин між вами і роботодавцем за допомогою показань свідків і письмових документів, що підтверджують виконання трудових функцій.

Якщо суд визнає роботодавця винним, йому загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за ст. 527 Кодексу про адміністративні правопорушення. Наші фахівці допоможуть вам скласти будь-який процесуальний документ і захистити ваші права, як на претензійної стадії, так і в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Адміністративна відповідальність у вигляді штрафу для роботодавця
  • Звільнення роботодавцем співробітника неоформленого офіційно
  • Роботодавець не виплачує заробітну плату неофіційним працівнику: що робити?
  • Що робити якщо роботодавець затримує виплату заробітної плати?
  • Звільнення за власним бажанням неофіційно працюючого співробітника

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ