Право працівника відкликати свою заяву про звільнення до закінчення терміну попередження

Вітаю!
Допоможіть будь ласка, розібратися в ситуації, що склалася:
51011г. була доведена керівником відділу до написання заяви про звільнення за власним бажанням з 61011г. і гіпертонічного кризу (про що свідчить довідка служби "Швидкої допомоги").
У заяві на ім'я генерального директора не прописано від кого, але дата і підпис мої є.
101011г. при розмові з співробітницею з ОК дана заява була мною відкликано, інспектор відділу кадрів сходила в приймальню і забрала його з папки.
Я з 61011г. перебуваю на лікарняному по теперішній час. 171111г. заїхавши на роботу мені показали мою заяву на якому є віза безпосереднього керівника: не заперечую з відпрацюванням 2 тижні і віза генерального директора (без коментарів). Від кого заяву дописано олівцем чужим почерком. Далі 4 наказу про моє звільнення з 61011г. - 2 екз., З 51011г. і з 191011г. (Всі підписані директором). Мені було запропоновано підписати будь-який варіант. я не стала нічого підписувати. Скажіть, будь ласка чи правомірні описані дії. І чим в цій ситуації мені можна допомогти. Ген. директору я пояснила причини написання цієї заяви, розповіла і про те, що маю іпотеку під заставу наявного житла. Він твердить про те, що я вже звільнена, але обіцяє взяти назад! (Коли-небудь, напевно). Але ж не перекреслено резюме з відпрацюванням 2 тижні?
Заздалегідь Вам вдячна за консультацію.

Відповідь юриста:

Добрий день. Згідно ст. 80 Трудового Кодексу РФ: до закінчення строку попередження про звільнення працівник має право в будь-який час відкликати свою заяву. Звільнення в цьому випадку не проводиться, якщо на його місце не запрошений у письмовій формі інший працівник, якому відповідно до цього Кодексу та іншими федеральними законами не може бути відмовлено в укладенні трудового договору. Таким чином, якщо вас все-таки звільнять, ви маєте право звернутися до суду з позовом про поновлення.

 

Додаткові матеріали:

  • Компенсація працівнику за незаконне звільнення з роботи
  • Розірвання трудового договору з ініціативи працівника
  • За який термін до звільнення за власним бажанням необхідно попередити робот ...
  • Чи може працівник забрати свою заяву про звільнення?
  • Як правильно звільнити працівника, який не вийшов на роботу після написання ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ