Звільнення хворого на туберкульоз без оплати лікарняного

Вітаю!
коротко пояснюю тему питання: трудові відносини, соц. захист, рішення з приводу виплат по інвалідності.
Тепер докладніше. Я захворів на туберкульоз. Напевно підчепив цю погань коли служив в слідчому ізоляторі. Сталося так, що працював уже на іншому підприємстві і через виявлення у мене болячки мені довелося взяти лікарняний. Прохворів я пристойний термін (близько 6-7 місяців) після чого мене стали примушувати звільнитися. В результаті мене звільнили за ст. 83 п.5 (визнання працівника не здатним виконувати труд.деятельность ). Однак, керівництво було в курсі, що у мене виявлений туберкульоз. (Так, до моменту звільнення я пройшов МСЕК і мені дали 2 групу інвалідності). Мене звільнили і на даний момент я отримую пенсію по інвалідності. Але сьогодні я абсолютно випадково дізнався про те, що допомога по нетрудостпособності виплачується за весь час лікування до визнання мене працездатним (ФЗ 255-ФЗ від 29122006 ред. Від 01072011 ст.6 П3)



Відповідь юриста:

Добрий день. Громадянину, визнаному інвалідом, лист тимчасової непрацездатності закривається датою встановлення групи інвалідності.

Громадянину, який є тимчасово непрацездатним по своїй основній роботі і не становить небезпеку зараження для оточуючих його осіб, централізована лікарсько-консультативна комісія (далі - ЦВКК) видає висновок про його переведення на іншу (прийнятну) роботу.

При тимчасової непрацездатності за громадянином зберігається його місце роботи після закінчення курсу лікування без втрати кваліфікації і заробітної плати.

 

Додаткові матеріали:

  • Оплата періоду тимчасової непрацездатності працівника після звільнення
  • Виплата аліментів дитині після досягнення нею вісімнадцяти років.
  • Як розрахувати розмір страхових виплат за лікарняним листком колишньому вій ...
  • Незаконне звільнення працівника отримав групу інвалідності
  • Незаконне звільнення працівника отримав групу інвалідності

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ