Звільнення роботодавцем співробітника неоформленого офіційно

Здрастуйте !, Підкажіть, будь ласка, що робити в такій ситуації: директор викликає до себе і каже, що буде реорганізація і в новому штатному розкладі моєї посади немає. Змушує написати заяву за собст. бажанням. І дає ще максиму 2 тижні доопрацювати, хоча натякнув, що можу бути вільна прямо зараз. Я-мати одинак. (Син 8 років).
Ніяких паперів я не підписувала ні за 2 низу 3 місяці. Насправді, як я з'ясувала, ніякої реорганізації не буде, просто у фірми мало грошей і вирішили зі мною розпрощатися. Трудовий договір за 15 року роботи зі мною так і не підписали, пославшись, що у них так не прийнято. Працюю офіс - менеджером + виконую роботу системного адміністратора (пишу статті для сайтів) + відповідаю за рекламу в Інтернеті та ЗМІ + виконую кадрову роботу. Ніяких посадових інструкцій я також не бачила і не підписувала. З /пл отримую серую1 раз на місяць. Просто боюся, що якщо почну, що -то говорити, то виплатять частково білу 3000р. Розумію, що директор жорстоко надходить, змушуючи звільнитися за 2 тижні до нового року, і знаючи, що я виховую одна, до того ж дитина знаходитися на індивідуальному навчанні.
Що робити в даній ситуації? Наперед дякую.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, для початку вам необхідно написати претензію і спробувати врегулювати проблему мирно. Так як ви вже працюєте 15 року, то ви отримали фактичне допущення. Фактичне допущення до роботи розглядається законодавцем як початок трудових відносин між сторонами (ч. 2 ст. 67 ТК РФ). Якщо роботодавець ухиляється від письмового оформлення трудового договору, ви маєте право звернутися до суду, де вам необхідно довести наявність фактичних трудових відносин між вами і роботодавцем за допомогою показань свідків і письмових документів, що підтверджують виконання трудових функцій. Якщо суд визнає роботодавця винним, йому загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за ст. 527 Кодексу про адміністративні правопорушення. Наші фахівці допоможуть вам скласти будь-який процесуальний документ і захистити ваші права, як на претензійної стадії, так і в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути заборгованість по заробітній платі, якщо працівник не оформлени ...
  • Роботодавець не виплачує заробітну плату неофіційним працівнику: що робити?
  • Що робити якщо роботодавець затримує виплату заробітної плати?
  • Що робити якщо роботодавець ухиляється від офіційного оформлення працівника ...
  • Звільнення за власним бажанням неофіційно працюючого співробітника

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ