Чи можна звільнитися з роботи не чекаючи звільнення за скороченням?

24 січня мені видано під розпис повідомлення про скорочення моєї посади у зв'язку з реорганізацією держ. органу влади (департамент м.Москви). Являюсь держ. служащім.Работаю за строковим службовому контрактом на посади співробітниці, що знаходиться в декреті (до 11 березня 2011 року). Вона не збирається виходити на роботу. Я також не хочу залишатися і вже знайшла нову роботу.
Питання 1: чи можу я розраховувати на компенсацію при звільненні (4 з /пл та ін) і
Питання 2: Чи зобов'язана я відпрацьовувати 2 місяці (до 24 березня) Якщо ні, то при звільненні чи можу я розраховувати на виплати за не відпрацьований час?

Наталя

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. 1. При звільненні відповідно до Трудового кодексу працівникові покладено такі компенсації по скороченню:

- Вихідна допомога при скороченні штату в розмірі середнього місячного заробітку співробітника, що звільняє. Якщо ж колективним договором або трудовим договором передбачено допомогу по скороченню штату в підвищеному розмірі, то на роботодавця покладається обов'язок виплатити допомогу по скороченню саме в такому розмірі;

- Збереження середнього заробітку на період працевлаштування, однак, не більше двох місяців з дня звільнення працівника. При цьому в середній заробіток співробітника включається і вся сума вихідної допомоги при скороченні штату.

У деяких випадках середній місячний заробіток зберігається за скороченим працівником протягом третього місяця з дня скорочення за рішенням органу служби зайнятості населення. Однак тільки за умови, що звільнений працівник звернувся в службу зайнятості протягом двох тижнів після звільнення і не був нею працевлаштований.

2. Ви можете звільнитися після того, як попередьте роботодавця про своє рішення за два тижні (при узгодженні можна і раніше).

 

Додаткові матеріали:

  • Які покладені виплати при звільненні вільнонайманих співробітників?
  • Що робити якщо роботодавець вимагає повернути виплати при скороченні?
  • У колективному договорі на випадок скорочення зазначений розмір виплат: чи ...
  • Оспорювання звільнення і порядок обчислення вихідної допомоги при звільненн ...
  • Чи правомірно попередження працівниках про майбутні зміни умов праці за 2 м ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ