Продовжив працювати після звільнення

Добрий день, шановні панове! Мій чоловік працював в компанії з 2009 року. У лютому цього року з нього попросив заяву про звільнення. Він його написав. Через день його викликали на роботу і він продовжив працювати в звичайному режимі далі, про що свідчать його підписи в товарно-транспортних накладних, платіжних дорученнях і журналах реєстрації в банку. Йшла зарплата на картку. У квітні замість офіційних 50000 руб., Він отримав 20000 руб., А в травні 10000 руб. Решта обіцяли виплатити потім. 23 травня 2012 року він пішов у відпустку, повернувся 18 червня 2012 року. Відпускні отримав за 2011 рік в повному обсязі. 19 червня 2012 р мій чоловік вийшов на роботу. Увечері йому прийшла смс про те, що ген.директор просить його посидіти вдома. Далі його попросили взяти ще відпустку. І з виплатою відпускних продинамили. Всі спроби мого чоловіка отримати хоч якісь гроші не увінчалися успіхом. 8 серпня йому, нарешті, вдалося вибити трудову книжку, а в ній запис про звільнення Сергія 20 червня 2012 року, яка була закреслена і переправлена на дату 01 лютого 2012 року. Чоловік сказав, що він звернутися в суд і прокуратуру, на що вчора, 09 серпня ц.р. подзвонив йому ген. директор і став погрожувати, що на чоловіка теж подадуть позов на те, що він не справлявся зі своїми обов'язками. І у нього будуть вимагати гроші виплачені фірмою з березня по травень. Але мені здається, дурістю. Зараз ми підготували прітензіонное лист на ім'я генерального директора з проханням відновити Сергія на роботі і звільнити датою, якою була видана трудова книжка з відповідною грошовою компенсацією. Є диктофонний запис розмови з головним бухгалтером, де фігурують все дати. Мій чоловік пригнічений. Ми не знаємо до кого краще звернутися. Я хотіла б звернутися в прокуратуру і трудової інспекції, і подати в суд. Допоможіть будь ласка. З повагою.

Відповідь: Оскільки Ваш чоловік продовжив працювати після звільнення, суд знову можна визнати, що розірвання трудового не відбулися.
У разі відсутності належним чином оформленого трудового договору з вини роботодавця трудові відносини вважаються виникли з того дня, коли працівник приступив до роботи. У зв'язку з цим з моменту фактичного допущення до роботи і у роботодавця, і у працівника виникають права і обов'язки сторін трудового договору в повному обсязі.
Не дивлячись на відсутність письмового договору в результаті у працівника з'являються всі основні права, передбачені Трудовим кодексом: на оплату праці, на відпустку, на допомогу в разі непрацездатності та інші. У той же час на працівника поширюються і відповідні обов'язки, а також дисциплінарна відповідальність.
У зв'язку з чим, Ви можете звернутися до суду за відновленням своїх порушених права.
Якщо у Вас ще залишилися питання, Ви можете зв'язатися з нами по телефону.

 

Додаткові матеріали:

  • Якщо не укладено трудовий договір
  • Звільнення стажиста
  • Вимогу про виплату заробітної плати при звільненні працівника
  • Помилка при складанні трудового договору та звільнення співробітника
  • Поновлення на роботі

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ