Як здійснити повернення несправного товару, оплаченого безготівково?

Здрастуйте! Наша організація закупила для власних потреб за безготівковий розрахунок в інтернет магазині факсовий апарат. У результаті його експлуотаціі у нього була виявлена несправність. У двотижневий термін апарат був відправлений у сервісний центр на діагностику, де несправність була підтверджена. Фірма продаючи в усній формі повідомила нас що апарат буде відремонтовано тільки на початку серпня (переданий в сервісний центр 11.06.10г.). На прохання про заміну нам апарату, надання на час ремонту нам для користування аналогічної моделі або повернення грошей представники продавця відповіли відмовою посилаючись на те, що товар був оплачений по безналу. Чи правомірні дії продавця в даному випадку. Спасибо заранее). Пошта solo-minor


Сергій

Відповідь юриста:


Привіт, Сергій. Дії продавця не правомірні. Відповідно до закону "ЗоЗПП", продавець зобов'язаний замінити товар або надати на час ремонту вам у користування аналогічний товар або повернути гроші. Повернути гроші за оплачені покупцем товари, безготівковим розрахунком можете згідно п.2 вказівки Центробанку від 20 червня 2007 р. № 1843-У.
Дотримуючись даного вказівкою, продавець може використовувати для повернення вартості повернених товарів, гроші з каси. Отже, повернути гроші продавець повинен через розрахунковий рахунок. Для цього вам потрібно написати листа або заява у довільній формі, де буде написано, прохання повернути гроші, і ваш розрахунковий рахунок або готівкою в руки, або іншим способом. Це і буде підставою для проведення розрахунків. Документи, які підтверджують самі розрахунки: для безготівкових розрахунків - платіжка, для готівкових - видатковий касовий ордер.

 

Додаткові матеріали:

  • Як домогтися від продавця виплати за неякісну куртку?
  • Чи можна повернути гроші за відремонтований в гарантійному сервісі телефон, ...
  • Хто повинен транспортувати великогабаритний товар у сервісний центр?
  • Чи можна вимагати заміни товару на час проведення експертизи?
  • Чи можна вимагати від продавця повернення грошових коштів, а не ремонту?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ