Як повернути або обміняти неякісний каркасний басейн?

27.06.2010 в магазині був преобретая каркасний бассейн.Дома, не порушуючи правил експлуатації, почали наповнювати басейн водою, і виявилося, що він протікає по шву.Позвонілі в магазин, нам запропонували під'їхати і обміняти неякісний товар.В той же день (27.06. 2010.) ми під'їхали до магазину і привезли бассейн.Но у відділі обслуговування клієнтів нам сказали, що повернення не можливий менеджер магазину посилається на статтю закону про захист прав споживача, але справа в тому, що товар то у нас неналежної якості, і магазин в якому випадку протягом 14 днів (з дня покупки) зобов'язаний повернути гроші або обміняти товар на аналогічний.Нас попросили написати заяву про повернення і сказали що потім зв'яжуться з нами (швидше за все коли закінчиться гарантійний термін магазину). Подзвонили старшому менеджеру відділу він прямим текстом заявив, що повернення здійснено не буде, нам за свої кошти потрібно буде робити експертизу, в цьому магазині було 5 аналогічних випадків!


Олеся

Відповідь юриста:

Привіт Олеся. Вам необхідно не написати заяву, а скласти претензію в письмовому вигляді, у двох примірниках на ім'я директора даного магазину. У претензії необхідно описати всі недоліки купленого басейну і викласти вимоги: повернути сплачені гроші або замінити товар. При складанні претензії керуйтеся Законом Про захист прав споживачів, обов'язково вкажіть про те, що мають намір відстоювати свої права в судовому порядку. Ви можете вручити претензію особисто, або надіслати її поштою рекомендованим листом з повідомленням. Якщо вручати її будете особисто, то на другому примірнику претензії керівництво магазину повинна розписатися в одержанні документа. Експертиза в такому випадку обов'язкове.
Зазвичай на цій стадії магазини вирішують залагодити конфлікт і йдуть на компроміс. В іншому випадку наші фахівці допоможуть вам добитися справедливості через суд. Пам'ятайте, що всі судові витрати, оплата за експертизу і засоби на представництво адвоката будуть витребувані з відповідача.

 

Додаткові матеріали:

  • Повернення грошей за куплений товар через інтернет
  • Як повернути несправний праска в магазин, якщо обміняти його відмовилися з ...
  • Неякісна покупка через інтернет-магазин. Як повернути велосипед?
  • Як домогтися обміну фотоапарата, що знаходиться на гарантійному терміні?
  • Що робити, якщо фотоапарат був у гарантійному ремонті вже два рази?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ