Продавець відправивши товар на експертизу відремонтував його без дозволу покупця: як тепер обміняти товар?

Ми придбали електронну книгу. Через два дні з'ясувалося, що книга не тримає зарядку (вистачає тільки на прочитання 300 сторінок). А згідно технічним характеристикам зарядки повинно вистачати на прочитання 8000 сторінок. Після виявлення даного недоліку книга була повернена продавцю протягом тижня. Продавець замінити товар і повернути гроші відмовився. Книга була відправлена на експертизу. Експертиза тривала 26 днів. Замість висновку експертизи був виданий акт виконаних робіт (послуги з ремонту, зміна програмного забезпечення!
). В результаті нам віддали відремонтовану книгу. В акті не вказано з чиєї вини був даний недолік. Чи вправі ми вимагати нову книгу або повернення грошових коштів? Які документи з експертизи повинні були нам надати?

Світлана

Відповідь юриста:

Привіт, Світлана. На жаль, ваша ситуація досить розповсюджена. Помилка ваших дій полягає в тому, що ви віддали електронну книгу без пред'явлення письмової претензії, в якій необхідно було вказати, що ви бажаєте обміняти товар неналежної якості, або повернути гроші, а не отримати гарантійний ремонт. Адже технічно-складні товари про недоліки яких заявлено в термін до 15 днів з дня їх придбання дійсно можна поміняти або зажадати сплачені кошти. А у вашому випадку, продавець вибрав найбільш зручне дію для себе - ремонт. І довести, що ви не просили ремонтувати товар можна тільки в суді з допомогою свідків та інших доказів.

 

Додаткові матеріали:

  • Як повернути в магазин електронну книгу, якщо на другий день у неї вибухнул ...
  • Як повернути несправний телефон в магазин, якщо продавець наполягає на нега ...
  • Як повернути в магазин електронну книгу неналежної якості?
  • Як домогтися від продавця виплати за неякісну куртку?
  • Чи можна вимагати заміни товару на час проведення експертизи?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ