Чи повинен продавець надати телефон на заміну ремонтованого?

05.09.10 купила в "С" стільниковий телефон з сенсорним екраном. Півтора тижні тому перестав працювати сенсорний екран. Потім знову запрацював, і так періодами то працює, то ні. Вчора віднесла телефон в магазин де купувала, вони виписали мені направлення на експертизу телефону, без видачі замість іншого телефону. Питання: 1) у яких випадках видається стільниковий телефон замість зламаного? 2) Хто має відвозити телефон на експертизу? 3) в яких випадках відразу проводять обмін телефону на новий або повертають гроші?

Жанна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Жанна. 1. Згідно зі ст. 20 ЗоЗПП, у відношенні товарів тривалого користування виробник, продавець або уповноважена організація або уповноважений індивідуальний підприємець зобов'язані при пред'явленні споживачем зазначеної вимоги у триденний термін безоплатно надати споживачеві на період ремонту товар тривалого користування, що володіє цими ж основними споживчими властивостями, забезпечивши доставку за свій рахунок. Перелік товарів тривалого користування, на які зазначена вимога не поширюється, встановлюється Урядом Російської Федерації. Зверніть увагу, що продавець не зобов'язаний сам пропонувати Вам товар га час ремонту - Ви повинні самі пред'явити йому цю вимогу.
2. Якщо між продавцем і покупцем виникла суперечка щодо причини появи дефекту, то продавець має право провести експертизу товару за свій рахунок, тобто саме він повинен відвезти товар на експертизу і оплатити її. Провести експертизу і прийняти рішення про відмову або поверненні грошей продавець повинен в 10-денний термін.

 

Додаткові матеріали:

  • Хто повинен транспортувати великогабаритний товар у сервісний центр?
  • Чи можна повернути несправний товар у магазин не чекаючи проведення експерт ...
  • Що робити якщо продавець відмовився прийняти товар на експертизу?
  • Чи можна повернути телефон і отримати гроші, якщо останній не сертифіковани ...
  • Повернення коштів за несправний мобільний телефон

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ