Чи можуть призупинити виплату стимулюючих надбавок і доплат?

Працюю в одній з організацій Міноборони, яка складається на фінансовому забезпеченні у філії Федерального бюджетної установи - в /ч 00000 (свого фіноргану немає). З квітня 2010 р. цивільному персоналу припинені виплати стимулюючого характеру за інтенсивність та високі результати роботи, передбачені постановою Уряду РФ від 5.08.2008 р. № 583 та наказом МО РФ 2008 року № 555 (становили значну частину заробітної плати - до 60%).
У відповіді на запит про причини припинення виплат начальник вищевказаного фінансового органу повідомив, цитую: " розрахунки річних фондів оплати праці цивільного персоналу військових представництв МО РФ представлені на затвердження відповідній розпоряднику коштів федерального бюджету у встановлені строки. До теперішнього часу розрахунки річних фондів оплати праці військових представництв МО РФ не затверджені, ліміти бюджетних зобов'язань доводяться лише з розрахунку фактичної (облікової) чисельності працівників. Виходячи з вищевикладеного, виплати з економії фонду оплати праці цивільного персоналу військових представництв МО РФ призупинені. " Тобто в січні-лютому і березні фонд оплати праці був і гроші виплачувалися, а в квітні виявилося, що він не затверджений і виплати припинилися? І фонд оплати праці на 2010 рік не затверджено до теперішнього часу?
Нашим начальником щомісяця видаються накази про виплату цивільному персона-лу надбавки за складність та напруженість, виписки з наказів надсилаються поштою у фінансовий орган (тому приймати їх нарочним працівники фінансового органу відмовляються, посилаючись на розпорядження свого начальника), грошові кошти цивільному персоналу не виплачуються. Кореспонденція, в тому числі і витяги з наказів начальника, що спрямовується поштою за адресою, вказаною на кутовому штампі філії Федерального бюджетної установи, повертається з відміткою «Адресат не знайдений». Минулого тижня документи таки вдалося вручити, є супровідні з відмітками начальника фіноргану про прийняття. У бесіді він заявив - подавайте в суд, буду платити тільки за рішенням суду. На заяву до військової прокуратури м. Москви відповідають, що в дії начальника фіноргану не є протизаконними.


Відповідь юриста:

Привіт, зазвичай при відсутності або нестачі фінансових коштів, у тому числі коштів федерального бюджету, з незалежних від керівництва причин, начальник має право призупинити виплату стимулюючих надбавок і доплат, або переглянути їх розміри.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути належну компенсацію з роботодавця у зв'язку з суміщенням?
  • Куди звертатися працівникові при порушенні його трудових прав?
  • Як розрахувати розмір страхових виплат за лікарняним листком колишньому вій ...
  • Чому не виплачується підйомне посібник на дружину військовослужбовця?
  • Вирішення спору про призупинення роботи працівником і оплати простою

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ