Автомобіль вийшов з ладу в кінці гарантійного терміну: що робити?

в гарантійному авто (Сітроен С4) поломка з вини виробника. машина стоїть в сервісі вже два тижні. консультації про ремонт авто ведуться, безпосередньо, з виробником, який теж, на мою не дуже розуміє в чому проблема. Машину збираються тримати на сервісі ще мінімум тиждень. Гарантія закінчується в лютому. Боюся, що сервіс абияк полагодить мені машину, дефект то зникає то з'являється, і я потраплю на після гарантійний ремонт. Які у мене є права на отримання доп гарантій або на повернення даного авто.
З повагою, Микола Симонов.

николай

Відповідь юриста:

Привіт, Микола. Якщо ви придбали технічно складний товар, то повернути його або обміняти ви маєте можливість при виявленні недоліків протягом 15 днів (ст. 18 п. 1 Закону "Про захист прав споживачів"). Якщо недоліки товару були виявлені після закінчення зазначеного вище терміну, то повернути або обміняти товар ви можете тільки якщо якщо недолік технічно неможливо усунути або він знову проявляється після ремонту, або якщо протягом року річ знаходилася в гарантійному ремонті понад 30 днів, при цьому не суттєво , скільки разів її за цей час ремонтували 3 рази або 10 або якщо річ знаходиться в ремонті більше 45 днів поспіль. До того ж на час знаходження автомобіля в ремонті термін гарантії збільшується.

До того ж, згідно з п. 5 Ст. 19 ЗоЗППВ: у випадках, коли передбачений договором гарантійний термін складає менше двох років і недоліки товару виявлені споживачем після закінчення гарантійного терміну, але в межах двох років, споживач має право пред'явити продавцю (виробнику) вимоги, передбачені статтею 18 цього Закону, якщо доведе, що недоліки товару виникли до його передачі споживачеві або з причин, які існували до цього моменту.
Однак у вищевказаному випадку обов'язок доведення лежить на вас.

 

Додаткові матеріали:

  • Як здійснити гарантійний ремонт ноутбука без чека і документів?
  • Як довго може проходити експертиза телефону неналежної якості?
  • Що необхідно зробити при виявленні недоліків у придбаному холодильнику?
  • Чи можна повернути в автосалон автомобіль якщо в ньому були виявлені недолі ...
  • Як повернути в магазин неякісну пральну машинку?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ