Як здійснити гарантійний ремонт ноутбука без чека і документів?

Здрастуйте! Орієнтовно в травні 2009 року був придбаний ноутбук Аccera, а також СПДС (сертифікат програми додаткового сервісу) терміном на 2 года.Через рік, в кінці квітня 2010 року ноутбук вийшов з ладу (з незалежних від споживача причин). Чек ККМ і СПДС загублений, 01.06.2010 року на ім'я директора магазину написано заяву на відновлення документів і ремонт ноутбука.Но співробітники магазину тянутс цим питанням. Що з цього приводу говориться в Законі про захист прав споживачів? З повагою Світлана.


Світлана

Відповідь юриста:

Привіт, Світлана. У відповідність із законом «Про захист прав споживачів», споживач має право пред'явити передбачені законом вимоги до продавця щодо недоліків товару, якщо вони виявлені протягом гарантійного строку або строку придатності.

Гарантійний термін товару, а також термін його служби обчислюється з дня передачі товару споживачеві, якщо інше не передбачено договором.

У разі виявлення істотних недоліків товару споживач має право пред'явити виробнику вимогу про безоплатне усунення таких недоліків, якщо доведе, що вони виникли до передачі товару споживачеві або з причин, які існували до цього моменту. Зазначена вимога може бути пред'явлено, якщо недоліки товару виявлені після закінчення двох років з дня передачі товару споживачеві, протягом встановленого на товар терміну служби або протягом десяти років з дня передачі товару споживачеві в разі не встановлення терміну служби.

У випадках, коли передбачений договором гарантійний термін складає менше двох років і недоліки товару виявлені споживачем після закінчення гарантійного терміну, але в межах двох років, споживач має право пред'явити продавцю (виробнику) вимоги, передбачені законом, якщо доведе, що недоліки товару виникли до його передачі споживачеві або з причин, які існували до цього моменту.

Це означає що навіть якщо чек ККМ і СПДС загублені, Ви вправі звернеться до виробника з вимогами про усунення недоліків товару, однак у вашому випадку буде необхідна експертиза.
У даному питанні краще скористатися консультацією юриста. Наші фахівці нададуть Вам кваліфіковану допомогу в ситуації, що склалася.

 

Додаткові матеріали:

  • Автомобіль вийшов з ладу в кінці гарантійного терміну: що робити?
  • Чи можна пред'явити претензії до продавця після закінчення гарантійного те ...
  • Чи можна повернути ноутбук, якщо він вийшов з ладу другий раз за додаткової ...
  • Як відремонтувати автомобіль за рахунок продавця, якщо вже закінчився гаран ...
  • Як обчислюється гарантійний термін, якщо автомобіль був у ремонті?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ