Хто повинен доставляти телевізор для проведення експертизи при його поверненні?

Допоможіть!
5 днів тому купили в інтернет магазині телевізор. 1 день він у нас попрацював, і на наступний ранок включили, а він не включається, не працює. Ми з ним точно ні чого "не гарантійного" не робили. Ми впевнені, що все підключено було правильно, і ми за ніч ні чого не перемикали.
Дзвонимо в інтернет магазин, де купували телевізор, адже протягом двох тижнів ми його можемо повернути. А нам кажуть, що б ми його привезли і у них залишили на експертизу. Мало того, що у нас немає машини і немає можливості його привезти, так вони хочуть, щоб ми в них залишили придбаний товар. Значить, ми залишимося і без грошей і без телевізора.
Хіба це правильно??? Адже протягом 2 тижнів ми можемо повернути товар і отримати або гроші, або аналогічний товар.
Якщо ж інтернет магазин прав, розкажіть, будь ласка, які документи ми повинні з них попросити, що б не залишитися в підсумку не з чим.
Будь ласка, допоможіть!!

Марія

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Марія. Телевізор відноситься до технічно складних товарів і повернути його протягом 14 днів ви не можете. Замість цього законодавець встановлює строк у 15 днів для обміну або повернення такого товару при виявленні в ньому недоліків. Проведення експертизи - право продавця, яке він повинен здійснити в десятиденний термін при отриманні від вас претензії про повернення товару, і в двадцятиденний строк - при його обміні.

Згідно Ст. 18 п.7 ЗоЗПП:
Доставка великогабаритного товару і товару вагою понад п'ять кілограмів для ремонту, уцінки, заміни і (або) повернення їх споживачеві здійснюються силами і за рахунок продавця (виробника, уповноваженої організації або уповноваженого індивідуального підприємця, імпортера). У разі невиконання даного обов'язку, а також за відсутності продавця (виробника, уповноваженої організації або уповноваженого індивідуального підприємця, імпортера) у місцезнаходженні споживача доставка і (або) повернення зазначених товарів можуть здійснюватися споживачем. При цьому продавець (виробник, уповноважена організація або уповноважений індивідуальний підприємець, імпортер) зобов'язаний відшкодувати споживачу витрати, пов'язані з доставкою і (або) поверненням зазначених товарів.

Також ви маєте право отримати замість цього телевізора товар на підміну - інший телевізор. Для цього вам необхідно в претензії вказати ваше бажання отримати інший телевізор на час експертизи, а також відшкодувати витрати на транспортування товару.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи повинен покупець доставляти великогабаритний товар продавцеві при поверн ...
  • Чи можна повернути несправний товар у магазин не чекаючи проведення експерт ...
  • Як добитися повернення грошей за телевізор, а не його ремонту?
  • Що робити при придбанні телевізора неналежної якості?
  • Чи може покупець повернути товар не сплачуючи за його доставку?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ