Роботодавець не оформив працівника офіційно: що робити?

Здрастуйте! У мене питання по трудовому праву.Устроілся на роботу в одну організацію, падав документи на оформлення по ТКРФ (трудову, пенсійне посвідчення, ІПН, ітд), пропрацював там два місяці, з певних причин звільнився па власним бажанням (у зв'язку більш перспективним місцем роботи ), став забирати документи (трудову), а там ні яких записів, виявилося мене навіть не оформляли, запитав кагда я можу отримати розрахунок за відпрацьований період часу, мені сказали через два тижні, два тижні пройшло вже, я ні як не магу отримати грошові кошти за відпрацьований мною період часу. Як поступити в цій ситуації? Заранее спасибо, сподіваюся на пораду!!

Олексій

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олексій. Якщо роботодавець ухиляється від письмового оформлення трудового договору, ви маєте право звернутися до суду, де вам необхідно довести наявність фактичних трудових відносин між вами та роботодавцем за допомогою показань свідків і письмових документів, що підтверджують виконання трудових функцій (перерахованих вами доказів цілком вистачить). Якщо суд визнає роботодавця винним, йому загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за ст. 5.27 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Наші юристи допоможуть вам стягнути не виплачену заробітну плату при звільненні. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • Яку суму заробітної плати вказувати при її стягненні з роботодавця?
  • Що робити якщо роботодавець відмовляється скласти трудовий договір?
  • Що робити якщо роботодавець затримує виплату заробітної плати?
  • Як добитися від роботодавця виплати заробітної плати після звільнення?
  • Роботодавець відмовляється укладати трудовий договір і виплачувати заробітн ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ