Чи може роботодавець змінити заробітну плату працівника?

Добрий день, ситуація наступна: Вчора, т.е 28.02.11 з відділу кадрів принесли папірець такого змісту: У зв'язку зі зміною штатного розкладу ТОВ " "і у відповідності зі ст.74 Трудового кдекса РФ повідомляємо Вас про те, що з 1 лютого 2011р Ваша посада " менеджер "перекладається у відділ " продажів "(був у іншому відділі теж п продажах ) Вам Пропонується должнсть "менеджер " у відділі "продажів " з посадовим окладом X-10000. (Х - старий мій оклад). У разі неподання письмової заяви про згоду на продовження роботи в нових умовах трудовий договір з вами буде припинений (розірваний) за відповідними статтями ТК РФ (ст.77 п.7).
При цьому принесли допнік до трудового договору, Функції прописані в договорі не змінилися взагалі.
Останній пункт Функцій:
-Виконання планових показників по продажах "До цього місця все незмінно, далі написано з великої літери
-Особистий план продажів на місяць становить млн.
Внести зміну до п 1.91. Тд і " Працівникові встановлюється посадовий оклад X - 10000 з 1.02.2011. Нагадаю, повідомили про це всім ВЧОРА. За створення нового відділу я ніде не підписувався не раніше не зараз. Допоможіть розібратися, як бути в даній ситуації.
Заздалегідь вдячний, Олександр.

Олександр

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Александр. Якщо в компанії дійсно відбулися організаційні чи технологічні зміни (випадок, коли можливо одностороння зміна заробітної плати працівника), при яких неможливо зберегти колишні умови праці, роботодавець зобов'язаний попередити співробітників про прийдешні зміни не менше ніж за два місяці. Протягом двох місяців умови праці повинні залишатися колишніми. Таким чином дії роботодавця є неправомірними. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути невиплачену заробітну плату при звільненні з роботодавця?
  • Що робити якщо роботодавець відмовляється скласти трудовий договір?
  • Що робити якщо роботодавець вирішив звільнити працівника проти його бажання ...
  • Куди скаржитися працівникові на роботодавця при затримці виплати зарплати?
  • Законність позбавлення вагітної співробітниці щомісячної премії

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ