Чи можна оскаржити угоду купівлі-продажу земельної ділянки третьою особою?

У 1976 році після смерті бабусі за заповітом вступив у спадкування спільно з тіткою (мати відмовилася в мою користь) будинком в селі (Рязанська обл.). Тітка з чоловіком до своєї смерті все літо проводила в цьому селі. Після смерті тітки та її чоловіка кілька разів в тому числі з матір'ю бував наїздом в села. Будинок потихеньку розібрали і розтягнули. Місцева влада дозволяли користуватися садом на нашій ділянці однієї сільської сім'ї. У минулому році дізнаюся, що ділянка продана одним з членів цієї сім'ї, третьому особам. Чи є шанси повернути ділянку. Приватизацію не оформляв. Садиба родова від прадідів.

Євген

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Євген. Згідно зі статтею 234 ГК РФ: особа - громадянин або юридична особа, - не є власником майна, але добросовісно, відкрито і безперервно володіє як своїм власним нерухомим майном протягом п'ятнадцяти років або іншим майном протягом п'яти років, набуває право власності на це майно ( набувальна давність).
Право власності на нерухоме та інше майно, що підлягає державній реєстрації, виникає в особи, придбав це майно в силу набувальної давності, з моменту такої реєстрації.
Якщо відбулася реєстрація земельної ділянки, то оспорити операцію ви можете спробувати тільки в суді. Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може СНТ пропонувати ділянку в користування, якщо не відомий його власни ...
  • Як правильно скласти договір дарування на земельну ділянку?
  • Чи є розділений ділянку новими двома ділянками землі?
  • Обов'язок по оплаті проведення судової земельної експертизи
  • Встановлення факту володіння і користування нерухомим майном

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ