Чи є розділений ділянку новими двома ділянками землі?

У 2000 році мій тато отримав ділянку землі у власність, батьки побудували на ній будинок, провели комунікації. Право власності було оформлене на папу. Він помер в 2005 році, залишивши мамі заповіт на ділянку і землю. З великими тяганиною Свідоцтво про право власності вдалося оформити лише в 2008 році (однак, у такому випадку право власності вважається з моменту відкриття спадщини, тобто, з 2005 року).
Зараз мама бажає продати половину ділянки, проведений розділ, отримані кадастрові паспорти, документи здані для оформлення двох свідоцтв про право власності на дві ділянки, утворених з колишнього одного. При цьому мама не переставала ні на хвилину бути власником ділянки - ні в цілому, ні в розділеному вигляді. З якого моменту, в такому випадку, буде вважатися час володіння утвореними з колишнього одного двома ділянками?
В агентстві нерухомості їй сказали, що при продажу ділянка буде вважатися як абсолютно нова нерухомість, що знаходиться у власності менше 3-х років. Але це ж абсурд - мама власником бути не переставала!
Як, в такому випадку, буде обчислюватися час перебування у власності на два утворених з однієї ділянки?

Тетяна Георгіївна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна Георгіївна. При поділі ділянки дійсно утворюються дві нові ділянки і при їх продажу необхідно заплатити податок. Ви можете продати частку у власності. А після цього власник частки може "відокремитися" від вашої земельної ділянки уклавши угоду. Для того щоб розібратися в ситуації, що склалася ви можете записатися на консультацію до нашого юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Як продати частину земельної ділянки, яка перебуває у власності більше 3-х ...
  • Оформлення права власності на земельну ділянку, передача земельної ділянки ...
  • Як узаконити самовільне будівництво на чужій земельній ділянці?
  • Шахрайство з земельними ділянками: як повернути свою ділянку?
  • Обов'язок по оплаті проведення судової земельної експертизи

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ