Як правильно скласти договір дарування на земельну ділянку?

Будинок в селі, ближнє подмосковье, недалеко від г.Апрелевка Наро-Фомінський р-н, належав батькам моєї мами, у мами 4е сестри.Родітелі мами давно померли, будинок і земля були поділені між сестрами і оформлени.По документам 2/4 належать моєї маме.Одна сестра віддала свою частку іншій, оформілі.Сейчас, третя сестра і моя мама віддають свою частку мені, так як люди вже досить літні, їздити в село, їм вже тяжело.У мене вже онуки, і до пенсії не так далеко , хотілося б побудувати невеликий новий дом.Не роблячи помилок, як оформити мені 1/2 будинку і землі по дарчим? З чого починати? Або найняти фахівця, можна у Вас? І якщо можна-скільки це буде коштувати?
З повагою.
Сергій.

Сергій

Відповідь юриста:

Привіт, Сергій. Договір дарування частки землі обов'язково складається в письмовій формі та засвідчується підписами дарувальника і обдаровуваного. Закон не вказує на необхідність нотаріального посвідчення договору дарування, який, до того ж, може бути складений досвідченим юристом нашої компанії.
Власник частки земельної ділянки має право подарувати свою частку будь-якому громадянину без будь-яких обмежень. Необхідною умовою для оформлення дарчої є згода всіх власників землі, завірена нотаріально.

Після оформлення договору дарування земельної ділянки, її обов'язково необхідно зареєструвати в органах по державній реєстрації прав на нерухоме майно та угод з ним. Тільки зареєстрована дарча є укладеною. З цього моменту обдаровуваний набуває право власності на землю.

Договір дарування будь-якої нерухомості (квартири, частки в квартирі, житлового будинку, ділянки землі та ін) підлягає обов'язковій державній реєстрації згідно пункту 3 статті 574 Цивільного кодексу Російської Федерації.
Реєстрація дарування землі включає в себе два реєстраційних дії:
1. Реєстрація самого договору, що підтверджується вчиненням спеціальної реєстраційної написи на дарчим земельної ділянки.
2. Реєстрація права власності обдаровуваного (тобто, видача Свідоцтва про державну реєстрацію права власності на землю).

Звичайно ж, найбільш простим способом оформлення земельної ділянки в дар стане звернення за допомогою до фахівців, що не тільки заощадить ваш час, але і забезпечить неможливість оспорювання договору в подальшому.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оформити договір дарування квартири від двох батьків дочки?
  • Оформлення права власності на земельну ділянку, передача земельної ділянки ...
  • Вартість реєстрації права власності на частину будинку і землю?
  • Виділення частки земельної ділянки в натурі для його подальшого продажу
  • Виділення частки земельної ділянки в натурі для його подальшого продажу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ