Чи можна повернути мобільний телефон протягом 14 днів тому?

Здрастуйте!
Чи має право продає компанія стільникових телефонів не приймати у мене повернення придбаного мною у них телефону на другу добу після покупки, обгрунтовуючи свою відмову тим, що стільникові телефони відносяться до категорії складних тех. товарів. Придбавши телефон, прочитала відгуки про проблему, характерною для цієї моделі - телефон починає "гальмувати ", тобто, наприклад, дуже часто після 2-4-х місяців використання телефон перестає видить сім-карту.
Як поступити в даній ситуації? Упаковка і товарний чек на придбаний товар імеются.Телефонне був у використанні, товарна упаковка не нарушена.Менеджер прийняв у мене заяву про повернення товару, але товар залишили мені (для себе магазин залишив тільки відскановані копії касового чека і мого заяви у вільній формі). При цьому мені було сказано, що якщо б товар був повернутий на протязі доби - його б прийняли.

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. Покупець має право протягом 14 днів обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний, але інших розміру, форми, габариту, фасону, забарвлення або комплектації.
Продавці відмовляються обмінювати стільниковий телефон на іншу модель. Вони обгрунтовують це тим, що даний товар є побутової радіоелектронної апаратурою. Вона такому обміну не підлягає.
Однак стільниковий телефон класифікується за кодом ОКП 657140. Він відноситься до такої продукції, як засоби радіозв'язку, радіомовлення і телебачення загального застосування. Крім того, стільниковий не є телефонним апаратом.
Таким чином, відмова обміняти стільниковий телефон на аналогічний товар іншої моделі є необгрунтованим. Територіальні органи Росспоживнагляду можуть залучати продавців до адміністративної відповідальності за таку відмову.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна повернути або обміняти ювелірні вироби належної якості?
  • Чи можна повернути телефон у п'ятнадцятиденний строк без проведення експер ...
  • Чи можна повернути гроші за телефон неналежної якості, придбаний через інте ...
  • Що робити якщо після ремонту телефон став працювати ще гірше?
  • Повернення коштів за несправний мобільний телефон

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ