Оспорювання звільнення працівника за п. 2 ст. 81 ТК РФ

Я маю вищу технічну образованіе.Мою посаду скоротили, а мені запропоновані нижчеоплачувану посаду на мою вибору.Я погодився зайняти одну з них і написав заяву, але мене звільнили, прігноріровав моїм правом вибору. Більш того при скороченні моєї посади не повідомили в службу зайнятості населення і не отримали згоди Ради трудового колективу на моє звільнення у відповідності з колективним договором організації, тобто ч.3ст.81ТКРФ, ч.1 ст.180ТК РФ, ч.2ст.25Закона РФ "Про зайнятість населення в РФ " і колективний договір порушені, так роботодавець пропозицію мені зробив, але не реалізував, мотивуючи, що моя освіта не відповідає обраній мною посади, що суперечить ч.3ст.81і ч.1ст.180ТК РФ. Суд першої та другої інстанцій визнав моє звільнення за п.2ст. 81 ТК РФ законним, але я незгодний, так мені запропонована нижчеоплачувану роботу і стан мого здоров'я дозволяє мені виконувати роботу по вибраній мною посади, а інших вимог в даному випадку законом не передбачено.

Я вважаю, що порушена норма матеріального права і ст.37Констітуціі РФ по відношенню до мне.Для довідки я працював інженером з охорони праці та майстром СМР в будівельних організаціях, що відображено в моїй трудовій книжці та матеріалах справи, тому я погодився зайняти запропоновану мені посаду інженера-кошторисника, маючи досвід роботи в будівництві і реальну можливість працювати.

Я хотів би знати Вашу думку на мою увольненію.Законно воно?

Відповідь юриста:

На наш погляд, звільнення Вас за п. 2 ст. 81 ТК РФ було проведено роботодавцем у повній відповідності з чинним законодавством. Той факт, що у зв'язку з іншим профілем діяльності роботодавець не порахував можливим перевести Вас на посаду інженера-кошторисника з посади інженера з техніки безпеки, не може служити підставою для визнання звільнення не законним. Вимоги ж, на які Ви посилаєтеся і називаєте їх вичерпними, такими не є, оскільки крім усього іншого апріорі передбачається Ваше відповідність займаній посаді за профілем отриманої освіти і попередніх місць роботи. За більш детальною консультацією рекомендуємо Вам звернутися до нашого фахівця в галузі трудового права.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можуть звільнити вагітну співробітницю, працюючу за строковим договором?
  • Чи можна звільнитися з роботи не чекаючи звільнення за скороченням?
  • Що робити якщо роботодавець вимагає повернути виплати при скороченні?
  • Чи може керівник знизити вагітну співробітницю?
  • Помилка при складанні трудового договору та звільнення співробітника

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ