Чи може керівник знизити вагітну співробітницю?

Рукодітель вирішує перевести мене нижче посади по вагітності 7 недель.Справка від лікаря є, стою на учете.Но т.к.я займаю 6 місяців цю посаду і на навчання та атестацію ніхто мене не відправляв, знайшли причину зняти з посади, т.к . надалі для компанії ставка буде зайнята і оформити офіційно співробітника др.не смогут.Как мені бить.я дуже сильно переживаю, нервнічаю.В моєму становищі це небезпечно, але як мені бути, як бороться.Пожалуйста проконсультуйте мене по телефону.дайте рада !! Спасибо.

Оксана

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Оксана. У відповідності зі статтею 72 ТК РФ переведення на іншу роботу - це зміна істотних умов трудового договору. До таких умов відносяться: місце роботи, трудова функція, розмір оплати праці, режим робочого часу, пільги та інші, як безпосередньо обумовлені при укладенні трудового договору, так і похідні, передбачені законодавством.

У постанові Пленуму Верховного Суду РФ від 22 грудня 1992 р. N 16 в редакції від 15 січня 1998 р. (п. 12) уточнюється поняття перекладу: "Перекладом на іншу роботу, які вимагають згоди працівника, слід вважати доручення йому роботи, не відповідної спеціальності , кваліфікації, посади, або роботи, при виконанні якої змінюються розмір заробітної плати, пільги, переваги та інші
істотні умови праці, обумовлені при укладенні трудового договору (контракту) ".
Підвищення і пониження в посаді також є перекладом, які вимагають згоди працівника. Ви маєте право не погоджуватися зі зниженням і оскаржити рішення роботодавця в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можуть звільнити вагітну співробітницю, працюючу за строковим договором?
  • Що робити, якщо роботодавець не оформив страховий поліс?
  • Чи законно пониження працівника в посаді без збереження окладу?
  • Чи можливо переведення працівника на посаду генерального директора
  • Чи можливо переведення працівника на посаду генерального директора

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ