Чи може роботодавець змінити графік особистого часу працівника?

Здравствуйте. Потрібна допомога по Слуда питанню.
Я працюю в державних освітніх установах Центрі психолого-медико-соціального супроводу. Якщо коротше, то в звичайному державному психологічному центрі. Такі центри підпорядковуються керуючи освіти по округу.
Мій робочий час становить 36 годин на тиждень. З них 24 години - присутствені, тобто я перебуваю безпосередньо на роботі, і 12 - неслужбових, тобто на розсуд адміністрації я можу не ходити на роботу, але якщо запитають, я була в бібліотеці =) Зазвичай більшість таких центрів дозволяє не ходити на роботу співробітникам в такий час.
Тепер ближче до справи. Частиною моєї роботи є різні виїзди, на тренінг в школу або на лекцію в дитячий сад. Коли ми їдемо, то записуємося в «журнал виїзду», де вказуємо проміжок часу, в який нас не буде. Тобто туди закладається і час на дорогу. Центр знаходиться на околиці Москви, дороги і громадський транспорт непередбачувані, з цього часу пишемо часто з запасом.
Днями директор центру, заглянувши в журнал, обурилася, чому так багато часу йде в порожню, комісія з контролю за робочим часом оштрафує її на мільйони! І тепер погрожує поміняти нам розклад так, щоб час, відведений на дорогу було нашим особистим. Тобто це навіть не ті неслужбових годинник. А просто наше особисте час Я на жаль поки на лікарняному і всі ці новини мені доповідає моя колега, з якою ми на пару часто виїжджаємо на тренінги. Розгляд з цього приводу буде сьогодні і я не зможу на ньому присутнім. Прохання - по можливості хоч щось відповісти найближчим часом.
Я розумію, що час, що витрачається на поїздку на роботу і з роботи - це мої особисті проблеми, але наскільки правомірно розбивати нам робочий день особистими годинами, які ми витратимо на дорогу по роботі?

Світлана.

Відповідь юриста:

Привіт, Світлана. Для початку необхідно ознайомитися з вашим трудовим договором. Що ви розумієте під особистим часом? Якщо у вас встановлений 6-й годинний робочий день, з годинною перервою на обід, то ваш особистий час це до початку робочого дня, наприклад в 10 - 00 і до обідньої перерви, а потім від обідньої перерви і до закінчення робочого дня - ваше робоче час, і з 17-00 знову починається ваш особистий час.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо роботодавець змінив час роботи не попередивши працівника зав ...
  • Чи може інвалід отримувати допомогу з безробіття в процентному співвідношен ...
  • Чи може працівник відновитися на робочому місці після звільнення?
  • Загрози роботодавця відняти у працівника робочий інструмент
  • Порушення роботодавцем трудового законодавства - ненормований робочий день.

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ