Чи може інвалід отримувати допомогу з безробіття в процентному співвідношенні до заробітної плати?

Здравствуйте. Моє питання: відношуся чи до категорії громадян звільнених з формулюванням «у зв'язку з хворобою, що перешкоджає продовженню роботи» і чи маю я право на допомогу з безробіття в процентному відношенні до заробітної плати за останнім місцем роботи? А не на мінімальний розмір. З 2005 року до січня 2009 у мене була робоча 2 гр.інвалідності. Я працювала. З січня 2009 року достроково була посилена на 1 неробочу гр. З роботи була звільнена за ст.83 п.5 ТК РФ т.е по інвалідності. Після закінчення 2х років, в лютому 2011переосвідетельствована знову на 2гр.с обмеженням «робота на дому» Встала на облік в центр зайнятості населення як безробітна.

Ольга

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ольга. Відповідно до закону "Про зайнятість населення в Російській Федерації", вам як особі, яка прагне відновити трудову діяльність після тривалої (більше одного року) перерви, покладена виплата по безробіттю в мінімальному розмірі.
На підставі п.1 ст.30 «Закону про зайнятість» допомога по безробіттю встановлюється та виплачується громадянам у відсотковому відношенні до обчисленого середнього заробітку, якщо вони протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, мали оплачувану роботу не менше 26 тижнів на умовах повного робочого дня або на умовах неповного робочого часу з перерахунком на 26 тижнів з повним робочим днем.

 

Додаткові матеріали:

  • Який порядок отримання громадянами, які перебувають у центрі зайнятості, до ...
  • Які покладені виплати при звільненні вільнонайманих співробітників?
  • Чи можна звільнитися з роботи не чекаючи звільнення за скороченням?
  • На які виплати може розраховувати співробітниця ліквідованого підприємства, ...
  • Які права має вагітна співробітниця при ліквідації підприємства?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ