Чи правомірно підвищення тарифів на ЖКГ більш ніж на 15%?

1. Тарифи, встановлені ЖКГ Наро-Фомінського р-на по сел. Кокошкін на 2011р., Підвищені на 13-15%. І тільки тариф на послугу, від якої безпосередньо залежить прибуток ЖКГ, підвищена на 30%. В результаті загальне підвищення квартплати склало 175%. Закон дозволяє підвищувати квартплату не більше 15%. Напевно керівництво компанії сподівається, що цього ніхто не помітить, а якщо і помітять, то їх «просто покартають» за допущену «помилка». Як слід вчинити в даному випадку.
2. Чому тариф на послугу «Утримання та ремонт» залежить від площі квартири. Адже ця послуга включає ЗАГАЛЬНУ площа мешканців, збір та вивезення сміття, освітлення ЗАГАЛЬНИХ приміщень, ліфт, прибирання ЗАГАЛЬНИХ площ, і т.д. і т.п. Так звідки вивіз та утилізація сміття залежить від моєї площі а не від кількості проживаючих? Напевно керуюча компанія кілька «лукавить» або це недоробка нашого законодавства?
3. Норми, встановлені ЖКГ Наро-Фомінського р-на по сел. Кокошкін на 2011р., На гарячу воду складають 1 куб.м. на людину, на холодну воду 44 куб.м., а на водовідведення 7.6 куб.м. Це як, споживаючи 54 кубометра, я зливаю 76. Невже я з вулиці «приношу» 22 куба «всякого-різного», або привожу в квартиру роту таджиків, що працюють в ЖКГ для заповнення різниці? Хотілося б знайти пояснення цьому феномену.

Євгенія

Відповідь юриста:

Привіт, Євгенія. 1. Для відповіді на це питання необхідно ознайомити з договором на надання послуг. Якщо в ньому є пункт, наприклад, «у ряді випадків керуюча компанія залишає за собою право переглядати тарифи в односторонньому порядку », то підвищення тарифів правомірно.
Ви можете ініціювати збори власників для розгляду даного питання.

2. Частина 1 ст. 37 ЖК РФ:
Частка у праві спільної власності на спільне майно у багатоквартирному будинку власника приміщення в цьому будинку пропорційна розміру загальної площі зазначеного приміщення.
Частина 2 ст. 39 ЖК РФ:
Частка обов'язкових витрат на утримання спільного майна в багатоквартирному будинку, тягар яких несе власник приміщення в такому будинку, визначається часткою у праві спільної власності на спільне майно в такому будинку зазначеного власника.
Частина 1 ст. 158 ЖК РФ:
Власник приміщення у багатоквартирному будинку зобов'язаний () брати участь у витратах на утримання спільного майна в багатоквартирному будинку пропорційно своїй частці у праві спільної власності на це майно шляхом внесення плати за утримання і ремонт житлового приміщення.

3. Ви адже не тільки витрачаєте поставляється воду, але і користуєтеся зручностями, виливаєте що або і т.д.

 

Додаткові матеріали:

  • Як визнати створення ТСЖ незаконним і визнати незаконним його рішення?
  • Правомірність вимоги ТСЖ про демонтаж супутникових антен
  • Ремонт та утримання спільного майна багатоквартирного житлового будинку
  • Оплата власниками квартир змісту, техобслуговування і ремонту загального ма ...
  • Право спільної власності

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ